Oblężenie Akademii Jedi

Oblężenie Akademii Jedi to szósta książka w ramach serii Młodzi rycerze Jedi, w której Kevin J. Anderson oraz Rebecca Moesty prezentują nam atak na Yavin 4.

Akamedia Rycerzy Jedi stworzona przez Luke'a Skywalkera zostaje celem ataku, a co za tym idzie wszyscy młodsi i starsi adepci muszą się przygotować do zagrożenia.

Jacen i Jaina staną do swojej pierwszej tak poważnej walki w życiu. Porażka może zmienić świat Gwiezdnych Wojen nie do poznania. Drugie Imperium po cichu powoli rosło i już teraz zamierza powrócić do chwały.

To kolejna fascynująca opowieść przedstawiająca wydarzenia wspólne dla starszego i młodszego pokolenia bohaterów.

To ostatnia książka dziejąca się w okresie Era Nowej Republiki, po której rozpoczyna się Nowa Era Jedi. Będąca ostatnim okresem historycznym wchodzącym w skład kanonu Legendy.

Informacje dodatkowe o Oblężenie Akademii Jedi:

Wydawnictwo: Amber
Data wydania: 1998 (data przybliżona)
ISBN: 837-16-9716-3

Oblężenie Akademii Jedi - opinie o książce

Upadek Imperium Sith
Kevin J. Anderson0
Okładka ksiązki - Upadek Imperium Sith

Komiks opowiada o dwójce odkrywców, rodzeństwie: Jori i Gavie Daragonach, którzy przez przypadek stanęli po przeciwnych stronach barykady...

Diuna. Książę Kaladanu
Kevin J. Anderson0
Okładka ksiązki - Diuna. Książę Kaladanu

Zaczyna się legenda. Leto Atryda, książę Kaladanu i ojciec Muad'Diba. Wszyscy wiedzą o upadku i wzlocie jego syna, natomiast niewiele wiadomo o nim...