O zmierzchu

Debiutancka autorska książka Marty Niedźwieckiej - ikony wsparcia psychologicznego, doświadczonej w terapii w obszarze relacji i wyzwań emocjonalnych, zarówno w ramach terapii, jak i na warsztatach rozwojowych. To pierwsza w Polsce certyfikowana sex coachka - pracująca z ciałem, emocjami i relacjami intymnymi. W O zmierzchu (książce pod tym samym tytułem co jej bijący rekordy słuchalności podkast) opowiada o uczuciach, seksualności, no i sensie życia oczywiście. O tym, że równowaga między rozumiem i sercem jest możliwa (owo myślo-czucie, jak to nazywa) - i sprawdza się jako narzędzie do nawigowania po rzeczywistości i rozwiązywania problemów.

Wg Niedźwieckiej dobra edukacja wokół psychologii, związków i seksu jest fundamentalnym prawem, które powinno być dostępne dla wszystkich. ,,Robię co mogę, żeby tak było" - deklaruje. Wierzy, że świadoma seksualność zmienia życie na lepsze.

Informacje dodatkowe o O zmierzchu:

Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2023-10-25
Kategoria: Poradniki
ISBN: 9788383191584

Kup książkę O zmierzchu

O zmierzchu - opinie o książce

Avatar użytkownika - brunetkabooksrec
brunetkabooksrec
Przeczytane:2024-02-23, Ocena: 6, Przeczytałem, Mam,

Ostatnio trafiłam na bardzo dobrą książkę, którą napisała Marta Niedźwiecka. Autorka prowadzi popularny podcast o psychologii.
W tej książce autorka pokazuje nam w tej książce jak żyć w skomplikowanej dorosłości i że musimy przepracować swoją przeszłość, by zrozumieć swoją psychikę i emocje. Zrozumienie swoich emocji jest nam potrzebne do tego, by funkcjonować w życiu codziennym i odnaleźć się w życiu oraz potrafić budować relacje z innymi. Autorka pokazuje też, że jeśli nie usuniemy napięcia emocjonalnego nie ma szans na to, że będziemy dokonywać właściwych wyborów. Nasza psychika kształtuje się w dzieciństwie, a relacja z najbliższymi osobami, warunki, zagrożenia czy choroby kształtują nas. Bez zrozumienia tego, co wydarzyło się w przeszłości nie można zrozumieć, dlaczego tak dziś działamy i własnych emocji.
To nie jest poradnik, ale autorka potrafi pokazać nam czym są emocje i jak poradzić sobie z problemami, by życie stało się łatwiejsze.

Idealna lektura dla miłośników poradników, ale także dla osób, które interesują się psychologią.

Warto czytać takie wartościowe książki. Lekkie pióro i przyjemny styl autorki sprawiły, że książkę czyta się szybko.

Polecam!

BRUNETTE BOOKS

Marta Niedźwiecka jest psycholożką, a także autorką jakże popularnego podkastu ,,O Zmierzchu". Jak sama przyznaje, nie każdy jednak lubi słuchać podkastu, nie każdy potrafi przyswajać wiedzę w takiej formie i dlatego powstała ta jakże pięknie wydana książka! W imieniu osób wciąż przyznających pierwszeństwo słowu pisanemu/czytanemu nad słuchanym, dziękuję Pani Marcie z całego serca, gdyż jej dzieło to kawał życiowej mądrości, ośmielę się rzec nawet lektura obowiązkowa dla każdego, dlatego cudownie, iż ma możliwość dotarcia do szerszego grona.

Ta książka nie jest kolejnym, zwykłym poradnikiem, przesyconym tandetnymi poradami, który za wszelką cenę próbuje nam wmówić, że życie może być wygodne, beztroskie, a same afirmacje potrafią zdziałać cuda. To wartościowa, pozycja ucząca, jak stać się osobą w pełni dojrzałą, akceptującą niełatwe życie wraz z bolesną przeszłością, a przede wszystkim świadomą swoich emocji oraz potrzeb.

Autorka funduje czytelnikom masę cennych wskazówek, które często znamy, a jednak bagatelizujemy lub wprowadzenie zmian w życie okazało się po prostu zbyt trudne. Marta Niedźwiecka skłania do zadumy, nakazuje zatrzymać się na chwilę i dokładnie przyjrzeć codzienności. Może się okazać, że rozwiązanie znajduje się w zasadzie na wyciągnięcie ręki, tylko zwyczajnie nie dopuszczaliśmy go do siebie. Codzienne wyzwania, relacje międzyludzkie czy oraz zarządzanie naszymi emocjami nie należą do łatwych, ale na rozwój i zrozumienie, a przede wszystkim czułość wobec samego siebie, nigdy nie jest za późno, i mniej więcej o tym jest ta niezwykła książka!

,,O Zmierzchu" to w każdym calu wyjątkowa, niesłychanie głęboka i inspirująca pozycja, która dzięki autentycznemu przekazowi, trafia w sam środek serca. Autorka zabiera czytelnika w niezapomnianą, niesłychanie angażującą podróż, z jakiej każdy wróci odmieniony, bardziej świadomy, gotowy do walki o własne szczęście. Bezsprzecznie, wyjątkowa pozycja, w której każdy znajdzie coś dla siebie i o sobie. Polecam całym sercem!?

O zmierzchu. Nowe myślenie na nowe czasy
Marta Niedźwiecka0
Okładka ksiązki - O zmierzchu. Nowe myślenie na nowe czasy

Jak uwolnić swoje myślenie? Jak rozwinąć umiejętność oglądania spraw z różnych perspektyw? Jak zrozumieć swoje emocje i odzyskać seksualność? Co zrobić...

Slow sex. Uwolnij miłość
Marta Niedźwiecka0
Okładka ksiązki - Slow sex. Uwolnij miłość

Jak kochać się tak długo, tak często, tak intensywnie jak chcesz i potrzebujesz? Jak rozwiązać nasze odwieczne seksualne problemy i kompleksy bez pigułek...