O uczynkach miłości. Scenariusze i opowiadania o miłosierdziu

Scenariusze dotyczące uczynków miłości co do duszy i ciała – inspiracja do przeprowadzenia zajęć w czasie wakacji oraz katechezy szkolnej. \r\nKatechizmowe nazwy poszczególnych uczynków brzmią bardzo poważnie i mogą być dla dzieci niezrozumiałe. Autorki dzięki ogromnemu doświadczeniu przełożyły skomplikowana tematykę na zrozumiały język. Dzięki wykorzystaniu różnorodnych form przekazu: znaków graficznych, pieśni religijnych, opowiadań... książka pomaga w przekazaniu dzieciom ważnej, lecz jednocześnie skomplikowanej tematyki związanej z uczynkami miłości.\r\nKsiążka jest polecana jako program wychowawczo-dydaktyczny na czas wakacji (kolonii, obozów, wyjazdów o profilu religijnym). Przyda się także wszystkim nauczycielom, którzy chcą poruszyć temat uczynków miłości na lekcjach religii w szkole, a także rodzicom, którzy mogą wykorzystać zawarte w niej opowiadania jako inspirację do ważnych rozmów o miłości ze swoimi dziećmi.\r\nW komplecie z książką sprzedawana jest płyta CD, zawierająca: karty pracy, rozsypanki wyrazowe, zadania, zdjęcia, słowa, ćwiczenia, teksty biblijne, schematy oraz tabele, które pomogą kreatywnie przeprowadzić zajęcia.\r\n

Informacje dodatkowe o O uczynkach miłości. Scenariusze i opowiadania o miłosierdziu:

Wydawnictwo: Święty Wojciech
Data wydania: b.d
Kategoria: Popularnonaukowe
ISBN: 978-83-7516-319-3

Kup książkę O uczynkach miłości. Scenariusze i opowiadania o miłosierdziu

O uczynkach miłości. Scenariusze i opowiadania o miłosierdziu - opinie o książce