O dziewczynce, która chciała ocalić książki

Wiesz, co dzieje się z książkami, których nikt nie wypożycza w bibliotece? Anna już wie. Znikają! Ale co dzieje się z wszystkimi, którzy w tych książkach mieszkają? Czy też znikną? Anna nie może do tego dopuścić! Postanawia ocalić zapomniane książki. Tylko jak?

Oto magiczna opowieść o miłości do świata książek napisana przez jednego z najwybitniejszych pisarzy norweskich i przepięknie zilustrowana przez Lisę Aisato.

Informacje dodatkowe o O dziewczynce, która chciała ocalić książki:

Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2019-02-27
Tytuł oryginału: Jenta som ville redde bkene (The Girl Who Wanted To Save The Books)

Kup książkę O dziewczynce, która chciała ocalić książki

O dziewczynce, która chciała ocalić książki - opinie o książce

O dziewczynce, która chciała ocalić książki
Klaus Hagerup
ilustracje: Lisa Aisato
Wydawnictwo: Czarna Owca @wydawnictwoczarnaowca

Oto magiczna opowieść o miłości do świata książek napisana przez jednego z najwybitniejszych pisarzy norweskich Klausa Hagerupa i przepięknie zilustrowana przez Lisę Aisato.
To historia prawie 10 letniej Anny która kocha książki, rozumie ich wartość, moc.

Wiesz, co dzieje się z książkami, których nikt nie wypożycza w bibliotece?
Anna już wie. Znikają! - To jest straszna wiadomość!
Postanawia ocalić zapomniane książki. Tylko jak?
książka jest przepiękna, magiczna, niesamowita.

A Ty czytelniku ile książek ocaliłeś?
Ja uwielbiam książki z biblioteki, mam swoją ulubioną, z przemiłą Panią Agnieszką. Zawsze doradza, odkłada, dokładnie wie co lubię.
Kocham książki. najpierw czytała mi babcia i mama, od wielu lat czytam sama. Dla mnie dzień bez książki - to dzień stracony. Czytam wszędzie.
Uwielbiam książki mądre, z przekazem, takie, takie gdzie mogę się wzruszyć.
Ale też takie zwyczajne, z historią, gdzie działa moja wyobraźnia.

Ta książka jest idealna pod każdym względem. Pięknie i ciekawie napisana, niesamowicie zilustrowana (no wiadomo, Lisa Aisato), intrygująca i pobudzająca wyobraźnię nie tylko dzieci. Dla tych, którzy cenią szatę graficzną. Dla tych, którzy kochają książki o książkach. Dla tych, którzy lubią zagadki. Dla wielbicieli dobrego i przytulnego nastroju. I dla wszystkich innych też. Majstersztyk!

Magiczna Biblioteka Bibbi Bokken
Klaus Hagerup0
Okładka ksiązki - Magiczna Biblioteka Bibbi Bokken

Książki to przygoda! Nils mieszka w Oslo, Berit w Fjaerland na zachodzie Norwegii. Piszą do siebie listy w książce, którą wysyłają pocztą. Pewnego...