Nim zdążyłem Cię pokochać

Nim zdążyłem Cię pokochać" to poruszająca opowieść o Adamie, młodym mężczyźnie, który zmaga się z ciężarem bolesnej przeszłości i odpowiedzialnością za swoich najbliższych. Na progu dorosłości staje przed trudnymi wyborami, które mogą prowadzić ku upadkowi lub ocaleniu.

Gdy w jego życie niespodziewanie wkracza Weronika, dziewczyna pełna ciepła i determinacji, Adam zaczyna wierzyć, że istnieje szansa na nowy początek. Jednak los ma własne plany, a miłość, która mogłaby go ocalić, wystawia go na największą próbę.

To historia o walce z przeciwnościami losu, sile, jaka daje miłość, i o poszukiwaniu nadziei tam, gdzie wydaje się ona gasnąć. Jak daleko jesteśmy w stanie się posunąć, by ocalić to, co najcenniejsze? Czy Adam zdąży zrozumieć, czym jest prawdziwa miłość, zanim będzie za późno?

Informacje dodatkowe o Nim zdążyłem Cię pokochać :

Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-02-20
Kategoria: Dla młodzieży
Kategoria wiekowa: 15-18 lat

Kup książkę Nim zdążyłem Cię pokochać

Opinie o książce - Nim zdążyłem Cię pokochać

Adam to młodzieniec wkraczający w dorosłość, która niestety nie jest dla niego usłana różami. Toksyczni rodzice oraz bolesna przyszłość to jednak dopiero początek problemów, z którymi chłopak będzie musiał się zmierzyć. Gdy okazuje się, że jego młodszą siostrę dotknęła ciężka choroba, zdesperowany młody mężczyzna dokonuje wyboru, który może doprowadzić do katastrofy. Wtedy na jego drodze pojawia się Weronika - pełna empatii dziewczyna - i Adam zaczyna odzyskiwać wiarę w lepsze jutro. Aczkolwiek los lubi często mieszać w naszych planach, a młodzieńcza miłość wystawi chłopaka na największą próbę...   Po fantastycznym debiucie "Pomiędzy wiarą a przekleństwem" (zarówno jakościowo jak i gatunkowo) autorka postanowiła napisać coś zupełnie innego i pokusiła się o stworzenie historii dla nieco młodszych czytelników. Moim zdaniem ten wybór okazał się jak najbardziej trafiony, gdyż pisarka w prosty, przystępny a zarazem pełen emocji oraz wyczucia sposób oswaja młodzież z istotnymi problemami, o których często nastolatkowie boją się lub wstydzą rozmawiać. Mimo trudności poruszanych treści styl Asi pozostaje lekki, choć w odpowiednich miejscach nie brakuje mu powagi. Książka może nie powala wielkością gabarytów, ale już tematyka czy podejście do omawianych aspektów z pewnością zasługują na pochwałę.   Jak już wspomniałam wcześniej Joanna Kurek zawarła w swojej publikacji wiele różnorodnych zagadnień, a każde z nich warte jest uwagi czy
Pomiędzy wiarą a przekleństwem
Joanna Kurek0
Okładka ksiązki - Pomiędzy wiarą a przekleństwem

Kirke budzi się w nieznanym lesie bez wspomnień. Schronienia udziela jej starszy mężczyzna. Po brutalnym napadzie dziewczyna rozpoczyna intensywny trening...