Niezależna dama

Anglia, XIX wiek. Lord Marcus Hawkridge nieustannie musi wybawiać z kłopotów swoją babkę, do której, zwabieni jej majątkiem i dobrocią, lgną coraz to nowi wydrwigrosze. Kolejną faworytką starszej pani staje się Amaris Chantry, młoda urodziwa wdowa, zaangażowana w charakterze damy do towarzystwa. Marcus szybko odkrywa, że Amaris zataiła niepokojące fakty ze swego życia. Mimo to się w niej zakochuje. Czy powracająca zła przeszłość Amaris zniweczy szansę młodych na szczęście? [Harlequin, 2001]

Informacje dodatkowe o Niezależna dama:

Wydawnictwo: HarperCollins Polska
Data wydania: 2001 (data przybliżona)

Kup książkę Niezależna dama

Niezależna dama - opinie o książce

Avatar użytkownika - Mamut
Mamut
Przeczytane:2017-12-20, Ocena: 5, Przeczytałam, Wyzwanie 2017 - 52 książki, Mam,

Amy podaje się za młodą wdowę i wydaje się być niewinną damą. Ale Marcus i tak postanawia ją prześwietlić. Ku swojemu zdziwieniu czym dłużej kręci sie wokół kobiety, tym bardziej zaczyna mu się ona podobać. Kiedy Amy wyznaje mu, że jej maż wciąż żyje i czemu musiała kłamać, oczywiście Marcus pomaga jej.

Narzeczona wikinga
Julia Byrne0
Okładka ksiązki - Narzeczona wikinga

Anglia, wyspy na Morzu Północnym, X wiek. To były bardzo niebezpieczne czasy. Lady Yvaine zdawała sobie sprawę, że nie może liczyć na opiekę męża. Traktował...