Niesprawiedliwa przewaga

Jeśli gdzieś ktoś uczy o finansach, to zazwyczaj zajęcia prowadzą doradcy finansowi i bankowcy... czyli ci sami ludzie, którzy spowodowali nasz obecny kryzys finansowy i korzystają na nim. Książka ta mówi o prawdziwej edukacji finansowej: sposobie na realizację życia, jakiego pragniesz dla siebie i swojej rodziny.

Robert Kiyosaki zachęca Cię, byś zmienił tylko to, co możesz zmienić: samego siebie. Radzi czytelnikom, by przestali ślepo przyjmować, że są ludźmi "pokrzywdzonymi", o ograniczonych możliwościach. Zachęca, by podejmowali działania spoza zestawu ograniczonych możliwości i poddawali w wątpliwość głęboko ugruntowane przekonanie, że już do końca życia będą mieli kłopoty finansowe.

Świeże podejście autora do jego wcześniejszych, sprawdzonych porad pozwala na stworzenie strategii, jakie może wykorzystać każdy z nas - rozpoczynając od edukacji. Edukacja staje się wiedzą stosowaną, potężną taktyką przynoszącą wymierne skutki.

W klasycznym stylu bogatego ojca zostaniesz poddany konfrontacji dwóch różnych punktów widzenia i przekonasz się, że wiedza finansowa będzie Twoją prawdziwą niesprawiedliwą przewagą.

Informacje dodatkowe o Niesprawiedliwa przewaga:

Wydawnictwo: Bezdroża
Data wydania: 2012-11-23
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Niesprawiedliwa przewaga

Niesprawiedliwa przewaga - opinie o książce

Robert Kiyosaki0
Okładka ksiązki - Dlaczego piątkowi uczniowie pracują dla trójkowych, a czwórkowi zostają urzędnikami

W jakim stopniu obecny kryzys jest tak naprawdę spowodowany kryzysem w edukacji... lub też brakiem edukacji? I co rodzic może zrobić w domu, aby dać...

Biznes XXI wieku
Robert Kiyosaki0
Okładka ksiązki - Biznes XXI wieku

Czy niepokoi Cię korupcja w świecie korporacji i międzynarodowych banków? Czy złości Cię to, że rząd robi zbyt wiele złego i za mało dobrego? A może...

Kyle
T.M. Piro