Niesamowita natura. Zdumiewające przyjaźnie

„Zdumiewające Przyjaźnie” to część niezwykłej edukacyjnej serii dla dzieci „Niesamowita Natura”. Myślisz, że antylopa i pawian to kiepsko dobrana para? No to się zdziwisz! Te zwierzęta doskonale się dogadują, opiekują się sobą nawzajem i chronią wzajemnie przed drapieżnikami. Sprytnie, prawda? Ale to nie jedyne zwierzęta, które stwierdziły, że warto mieć nietypowego przyjaciela. Zebra doskonale rozumie się z maleńkim ptakiem, ryba błazenek szczęśliwie żyje w ukwiale, a rekina otacza cała świta rybek-czyścicieli. Nawet rośliny potrafią sobie pomagać.

Wybierz się z nami w podróż po świecie przyrody, a odkryjesz, że każdy może się zaprzyjaźnić!

W książce znajdziesz ciekawostki o 15 parach zwierząt i roślin, urocze ilustracje oraz przystępnie napisane teksty, które nie tylko rozbawią dzieci i dorosłych, ale także przekażą najmłodszym masę cennych informacji.

Seria ‘’Niesamowita Natura’’ to międzynarodowy bestseller - książki zostały dotychczas przetłumaczone na 12 języków, w tym angielski, francuski i niemiecki.

Odkryj fascynujący świat zwierząt dzięki serii „Niesamowita Natura”. Sięgnij też po kolejne książki z serii - „Mity i Stereotypy” oraz „Sztuka Przetrwania”!

Informacje dodatkowe o Niesamowita natura. Zdumiewające przyjaźnie:

Data wydania: 2017-09-22