Nierozłączki. Heca z opiekunką

Nowe przygody Lilki i Pestki!

ALARM! Pestka dowiedziała się właśnie, że rodzice zamierzają zostawić ją na całe popołudnie z Anką, okropną starszą siostrą. Co robić? Czy Pestka ma siedzieć grzecznie na kanapie w salonie i przestrzegać siostrzanych zasad? A może powinna upleść drabinkę linową i wyjść po niej przez okno? Co za niemądre pytanie. Pestce potrzebna jest i lina, i kryjówka, a przede wszystkim - potrzebna jest jej Lilka. Dziewczynki wspólnie wpadną na to, co należy zrobić, żeby popołudnie z kiepską opiekunką zamieniło się w świetną zabawę.

Informacje dodatkowe o Nierozłączki. Heca z opiekunką:

Avatar użytkownika - wkp
wkp
Przeczytane:2019-09-18, Ocena: 4, Przeczytałem,

PESTKA SAMA W DOMU

To już czwarty tom serii „Nierozłączki”. Kto czytał poprzednie trzy, po ten także z pewnością sięgnie bez wahania. Ale jeśli jeszcze nie znacie tego sympatycznego cyklu dla młodych czytelników – nie tylko płci pięknej – to warto byście zwrócili na niego uwagę. Dlaczego? Bo to kawał dobrej, mądrej opowieści nie tylko dla młodych czytelników, która ma swój urok i dostarcza naprawdę miłej, uroczo zilustrowanej rozrywki.

Jeśli nie czytaliście trzech poprzednich tomów, w skrócie rzecz traktuje o Lilce i Pestce, dwóch siedmioletnich dziewczynkach, które wcale nie chciały się polubić. Jak to jednak w życiu bywa, los miał wobec nich swoje plany. Zaprzyjaźniły się i teraz śmiało można nazwać je nierozłącznymi.
Co tym razem stanie się ich udziałem? Kiedy pod domem Zosi W. pojawia się góra piachu, Lilka i Pestka nie zamierzają siedzieć spokojnie tylko chcą wykorzystać to miejsce do jak najlepszej zabawy, póki nie zniknie. Gdy jednak ostatecznie nie wszystko idzie po myśli Pestki – i to do tego stopnia, że może to grozić dobrym stosunkom między przyjaciółkami – dziewczynka nie wie jeszcze, że to zaledwie wstęp do kolejnych trudności. Mama i tata wybierają się bowiem do teatru. Pestka nie może iść z nimi, bo to przedstawienie dla dorosłych, dlatego ma zostać sama w domu. A właściwie nie sama tylko ze starszą o cztery lata siostrą Anką, której dziewczynka szczerze nienawidzi. Jak przetrwać ten czas? Pestka postanawia znaleźć sobie jakąś kryjówkę – i najlepiej przydałoby jej się towarzystwo Lilki. Ale co będzie musiała zrobić, by to popołudnie zmienić w coś przyjemnego?

Po recenzje i 40% rabatu na zakup serii zapraszam na mojego bloga: https://ksiazkarniablog.blogspot.com/2019/09/nierozaczki-4-heca-z-opiekunka-annie.html

Nierozłączki. Duch, który musiał odejść
Annie Barrows0
Okładka ksiązki - Nierozłączki. Duch, który musiał odejść

Lilka i Pestka powracają z nową przygodą! W szkolnej toalecie pojawił się duch! Lilka i Pestka dostrzegają jego mglisty kształt i jarzące się oczy. Słyszą...

Magiczna połówka
Annie Barrows0
Okładka ksiązki - Magiczna połówka

Powieść dla dzieci, pełna wdzięku, humoru i ? czarów, opowiadająca o perypetiach jedenastoletniej Miri Gill. Od chwili, gdy jej rodzina przeprowadziła...

Kyle
T.M. Piro