Zrewolucjonizujmy świat miłości!

Miłość romantyczna jest cudownym uczuciem, z którego absolutnie nie powinniśmy rezygnować. Należy tylko zrezygnować z jej hollywoodzkiego wzoru, który obiecuje ludziom niemożliwe do spełnienia scenariusze historii miłosnych.

Wymyślmy więc razem inne historie opowiadające o miłości i bliskości, o ważnych związkach, które niekoniecznie mają naturę ro­mantyczną. Bądźmy w tej podróży kreatywni, przekraczajmy swoje granice, eksperymentujmy i odważajmy się na nowe. Bo przecież istnieją też inne modele bliskości i bycia ze sobą. Istnieje wiele możliwości, by czerpać satysfakcję i szczęście ze współżycia z innymi.

Musimy znaleźć wspól­ny język, który pozwoli nam rozmawiać na temat relacji i bliskości. Wyprowadźmy zatem życie intymne z zacisznych wnętrz naszych sypialni, aby móc je aktywnie i świadomie kształtować. Aby to zrobić, musimy wreszcie zacząć rozmawiać o intymności.

Nie wiesz, gdzie zacząć? Zacznij od przeczytania tej książki!

Informacje dodatkowe o Nieromantyczni. Miłość i związki w czasach Tindera, czyli jak tworzymy nowe formy intymności:

Wydawnictwo: Copernicus Center Press
Data wydania: 2024-09-25
Kategoria: Medycyna i zdrowie
Tytuł oryginału: Das Ende des Romantikdiktats: Warum wir Nähe, Beziehungen und Liebe neu denken sollten

Tagi: psychologia Rodzina i zdrowie Randki związki mieszkanie razem małżeństwo - poradniki

Kup książkę Nieromantyczni. Miłość i związki w czasach Tindera, czyli jak tworzymy nowe formy intymności

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;