Niebezpieczny kontrakt

Dokąd zaprowadzi cię marzenie o wolności?

Chicago, rok 2063 – 50 lat po ujawnieniu się wilkołaków w społeczeństwie.

Choć Madison jest piękna i młoda, jej życie właśnie legło w gruzach. Zmuszona przez bezwzględnego ojczyma do poślubienia Dmitrija Rublowa – pakhana rosyjskiej Bratwy, a zarazem wilkołaka – zostaje pozbawiona jakiejkolwiek możliwości decydowania o własnym losie. Chociaż dziewczyna odczuwa paraliżujący strach, wie doskonale, że nie ma wyjścia i musi spełnić wolę ojca – inaczej nigdy nie zobaczy młodszej siostry, z którą rozdzielono ją w dzieciństwie.

Zaaranżowane małżeństwo Wilka i Zmiennokształtnej z pozoru wydaje się chorym układem, który może doprowadzić jedynie do cierpienia i nienawiści. Ale czy na pewno? Wkrótce stanie się jasne, że tylko razem mogą przeciwstawić się czyhającym na nich niebezpiecznym intrygom.

Zemsta, nienawiść, miłość – przez ten związek całe Chicago może stanąć w ogniu.

Informacje dodatkowe o Niebezpieczny kontrakt:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2024-09-18

Kup książkę Niebezpieczny kontrakt

Niebezpieczny kontrakt - opinie o książce

Avatar użytkownika - fantastyczna1995
fantastyczna1995
Przeczytane:2024-10-19, Ocena: 5, Przeczytałem,

Kolejna książka niesamowitej Ani Piwnickiej, która po raz wtóry zabiera nas w przyszłość, gdzie istnienie wilkołaków jest wszystkim znane. Czy połączenie mafii, fantastyki i romansu nie brzmi wspaniale?

Jednym z najbardziej wpływowych Chicagowskich biznesmenów jest Dmitrij Rublow, pakhan rosyjskiej Bratwy, oraz potężny wilkołak. To właśnie z nim ślub ma wziąć Madison Peterson, córka senatora, który sprzedał Maddie za dodatkowe wpływy, które zyskał dzięki umowie z Rublowem. Madison jest przerażona na myśl o ślubie z obcym, niebezpiecznym mężczyzną. Niestety nie ma nic do powiedzenia w tej sprawie, jej przybrany ojciec zdecydował, a z senatorem Petersonem się nie dyskutuje.

Życie Madison to pasmo nieszczęść, bólu i strachu, od dziecka wychowywana na idealną córeczkę, doskonałą marionetkę, która gdy tylko spróbowała się buntować, była karana. Czy ślub z Rublowem okaże się szansą na spokój i szczęście, czy może trafi do kolejnej klatki, w której przyjdzie jej udawać idealną i ułożoną żonkę pakhana?

Książka jest dosyć gruba, jednak napisana w bardzo lekki i przystępny sposób, dodatkowym plusem tej grubości jest to, że mamy tu pełną historię Madison i Dmitrija. Każdy rozpoczęty wątek zostaje zamknięty, dostajemy dramy i cierpienie ale i dające nadzieję sceny. Jestem zachwycona tą historią. Ania po raz kolejny udowodniła, że jej powieści o wilkołakach nie mają sobie równych. Po raz kolejny stworzyła parę bohaterów między, którymi najpierw iskrzy od nienawiści i nieufności, a później wybucha trudne do okiełznania uczucie. Miałam chwilami wątpliwości co do inteligencji Dmitrija, na szczęście jest jeszcze jego młodszy brat, który temperował ognisty charakter dowódcy. Maksim to postać idealna, szczerze mówiąc nie mogę się doczekać powstania historii o nim, bo to tak wielowymiarowa postać, że na bank nie będziemy się z nim nudzić.

Bardzo mocno polecam

Avatar użytkownika - goszaczyta
goszaczyta
Przeczytane:2024-10-20,

🐺 „𝓝𝓲𝓮𝓫𝓮𝔃𝓹𝓲𝓮𝓬𝔃𝓷𝔂 𝓴𝓸𝓷𝓽𝓻𝓪𝓴𝓽” 𝓐𝓵𝓲𝓬𝓳𝓪 𝓟𝓲𝔀𝓷𝓲𝓬𝓴𝓪 🐺

Zemsta, nienawiść, miłość – przez ten związek całe Chicago może stanąć w ogniu.

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

🐺 Madioson to główna bohaterka książki, która została adoptowana przez senatora Petersona z czysto egoistycznych pobudek. Dziewczyna jest Zmiennokształtna. Senator wybrał ją z konkretnego powodu… Madison była szkolona i bita, by spełnić swój cel nakreślony przez senatora. Została zmuszona do zaaranżowanego małżeństwa z Dmitrijem Rublowym, który jest wilkołakiem. Dziewczyna została postawiona pod ścianą, bowiem senator zapowiedział jej, że jeśli tego nie zrobi jej młodsza siostra na tym ucierpi. Zaaranżowane małżeństwo Wilka i zmiennokształtnej z pozoru wydaje się chorym układem, który może doprowadzić jedynie do cierpienia i nienawiści. Ale czy na pewno? Wkrótce stanie się jasne, że tylko razem mogą przeciwstawić się czyhającym na nich niebezpiecznym intrygom.🐺

Świat pełen brutalności, ale także wciągającej akcji. Opisany tak lekko i przejrzyście, że wdrążenie się w ten świat jest łatwy i przyjemny. Autorka może trochę za bardzo przytłacza natłokiem informacji, który może wprowadzić w zakłopotanie, ale jak się człowiek trochę bardziej skupi to załapie wszystko. Autorka mimo wszystko stara się krok po kroku przestawić nam swoją wizję.

Przyznam szczerze, że i mnie kupiła ta fabuła. Byłam ciekawa jak autorka poprowadzi całą akcję. Ta historia różni się od powielanych schematów, jakie zazwyczaj pojawiają się w tego typu historiachh. Nie spodziewałam się, że fabuła książki będzie taka rozbudowana.

„Niebezpieczny kontrakt” dostarcza tyle emocji, że ciężko jest ją odłożyć. Tyle jest w niej napięcia, tyle nieprzewidywalnych sytuacji, tyle wartkiej akcji, że oderwanie się od tej książki niemalże graniczyło z cudem! Jestem pełna podziwu dla autorki za opisywanie takich wydarzeń, które sprawiały, że czytałam tę powieść z zapartym tchem. Na ich kartach jest niesamowicie wiele sytuacji, które sprawiały, że serce zaczynało mi bić w niemożliwie szybkim tempie, że ciężko było o złapanie choć odrobiny tchu od akcji, która chwilami pędziła jak szalona. Odkrycie, które pojawiło się w tej książce, bardzo mnie zaskoczyło. Nigdy bym nie wpadła na taki scenariusz wydarzeń.

Avatar użytkownika - booksitsmypassio
booksitsmypassio
Przeczytane:2024-10-04, Ocena: 6, Przeczytałam,

Tytuł: Niebezpieczny kontrakt. Rosyjska ruletka. Tom I.

Autor: Anna Piwnicka

Wydawnictwo Amare

Data premiery: 18.09.2024r.

Książkę przeczytałam dzięki udziałowi w booktour.

"Niezależnie od tego, czego jeszcze się dowiem o tobie lub ciemnych machlojkach tego skurwysyna, nie zmieni to faktu, że jesteś MOJA [...] i twoje miejsce jest przy mnie. Nigdzie indziej. Kiedy Wilk raz pochwyci zdobycz, nigdy jej nie wypuści."

Historia od której nie sposób się oderwać chociażby na chwilę.

Dobrze wykreowani bohaterowie, świetna fabuła i wciągająca akcja oraz lekkie pióro autorki sprawiają, że książkę czyta się w mgnieniu oka, a jest co czytać, książka jest naprawdę sporą cegiełką. 😁

Tajemnice, intrygi, lojalność, zemsta, aranżowane małżeństwo, akcja oraz mnóstwo plot twistów wciągają czytelnika w świat Bratwy.

Moje serce skradł Maksim, uwielbiam tak barwnych bohaterów.

Z niecierpliwością czekam na kontynuację.

Gorąco polecam.

PS: Wcale nie przepraszam za tyle zużytych znaczników. 😁

#książkoweimpresje #ewelabook #polskiebookstagramy #bookstagrampl #booktour #annapiwnicka #niebezpiecznykontrakt #rosyjskaruletka

Avatar użytkownika - czytam_book
czytam_book
Przeczytane:2024-11-11, Ocena: 5, Przeczytałem,

Cześć. Co powiecie na romans mafijny? A jeśli dodatkowo głównymi bohaterami jest Wilkołak i Zmiennokształtna?

Tak, więc zacznę od tego, że dawno nie zaglądałam do tego gatunku, a jak już zajrzałam to z przytupem.

,,Niebezpieczny kontakt" Anna Piwnicka, wydawnictwo AmAre, książka jest pierwszą częścią serii ,,Rosyjska ruletka #1".

Powiem Wam, że przez książkę dosłownie przeczytałam, pomimo że ma 640 stron nawet nie wiem kiedy znalazłam się na końcu. Otrzymałam świetny romans mafijny, w którym dzieje się całkiem sporo, a do tego lekkie pióro autorki, ciekawe postacie, świetne dialogi, wyważone sceny namiętności tworzą całość.

Bohaterowie mamy tu Wilkołaka, w postaci twardego, bezwzględnego szefa mafii Dmitrija, który rządzi wszystkim i wszystkimi, sieje postrach wśród swoich ludzi, a także w całym otoczeniu.

Zmiennokształtna to piękna, młoda kobieta, której przyjdzie stanąć na ślubnym kobiercu z szefem mafii, Madison. Z pozoru spokojna, a jednak pod przykrywką człowieka, kotka z długim pazurem, a zarazem ciętym językiem, która pragnie szczęścia, bezpieczeństwa i stabilizacji. Jak myślicie co się wydarzy gdy ta dwójka znajdzie się w swoim pobliżu? Zapewniam was, że dzieje się wiele, a momentami emocje sięgają zenitu.

Autorka w swoją powieść wplotła również ważne tematy takie jak przemoc domowa, adopcja, niska samoocena. Fantastyki tu praktycznie nie ma, oprócz przemian z człowieka w Wilkołaka i Zmiennokształtną, co jest dla mnie sporym plusem, ponieważ trochę się tego obawiałam.

,,Niebezpieczny kontakt" to świat pełen brutalności, namiętności i emocji, który Wam polecam, a ja wyglądam kontynuacji.

Avatar użytkownika - glinka_54_czyta
glinka_54_czyta
Przeczytane:2024-10-07, Ocena: 6, Przeczytałem,

?Recenzja?

Premiera 18.09.2024 r.

,,Niebezpieczny kontrakt" - Anna Piwnicka

Współpraca reklamowa z wydawnictwo amare

Ta książka to niezły grubasek, który potrafi wciągnąć na długie godziny, a w taki chłodny i  ciemny wieczór będzie idealna.

Madison jest zmiennokształtną i córką wpływowego polityka. Niestety żyje w takiej rodzinie, że jej zdanie w ogóle się nie liczy. Tylko interesy i wpływy. Zostaje zmuszona do ślubu z wilkołakiem. Na początku potulna, ale szybko pokazuje swoje prawdziwe oblicze. Jest buntownicza i waleczna. Lata cierpienia i braku wolności powodują, że pierwszy raz w życiu chce zawalczyć o swoje szczęście. Za każdym razem  pokazuje co jej się nie podoba. Szkoda tylko, że momentami kiedy on stawia na swoim i krzywdzi ją przy okazji, to ona niby się obraża i w ogóle, ale za chwile wszystko wybacza, bo przyjdzie i szepnie parę słodkich słówek. Takie zachowanie czasami mnie irytowało, ale głównie czułam jej siłę i waleczność. Jeszcze żadna bohaterka tak mocno nie walczyła o siebie, a potem o miłość.

Dmitrija to wilkołak, który zarządza potężną watahą. Potrzebna mu żona, aby mieć dziedzica. Trafia się wyjątkowa okazja, szkoda, że tak wiele zostało przed nim zatajone. Na początku jest oschły i zimny, ale z czasem mięknie. Jego serce zaczyna czuć coraz więcej. Nie raz jednak pokaże to brzydsze oblicze. Nie jest delikatny, ale gdy pokocha to całym sobą. Stanowczy i nieprzekonany. Słodki i czuły. Groźny i nieobliczalny. Za rodzinę jest w stanie zniszczyć wszystko. Podejmuje głupie decyzje, ale zawsze ma na uwadze szczęście innych, a nie swoje. Może jednak czas aby dać sobie szansę ?

Aranżowany ślub. Brak wolności. Posłuszeństwo. Ona to istny uśpiony ogień, który jak wybuchnie, to nie będzie co zbierać. Pokazuje pazury, ale jest przy tym ciepła i dobra. On zimny drań z zasadami, których nie można łamać. Jednak ona nie raz je złamie. Uwielbia go wkurzać, za to on lubi patrzeć na jej uśmiech.

Fantasy pomieszane z romansem. Wilkołaki i zmiennokształtni. Polityczne rozgrywki o kasę oraz wiele scen brutalności. Czyli coś co uwielbiam. Autorka w ponad 600 stronach zawarła wiele brutalnych scen, które obrazują jak straszny jest świat mafii i walki o interesy. Nic nie jest takie jak by się wydawało. Opisy tych scen są prawdziwe i realne, nawet na chwilę nie miałam ich dość. Natomiast romans poprowadzony w taki sposób jak lubię, powolny i zrozumiały. Nic nie będzie, no może po za pożądaniem. Tych dwoje od razu czuje chemię, tylko trzeba dobrego impulsu aby go uwolnić. A gorąco będzie nie raz. Wieczory spędzone przy tej książce na pewno będą zaprawione gorącem i strachem. Pełne emocji sceny i budowanie relacji, to coś, co nie wszyscy autorzy umieją przekazać. Autorka sprawdziła się w tym idealnie. Uczucia to coś co nie łatwo odgadnąć, a tutaj na przemian płoną i się gaszą.
Koniecznie sięgnijcie kiedy będzie Wam zimno, albo kiedy będziecie chcieli poznać bohaterkę, która walczy o swoje szczęście i bohatera, który powoli odkrywa, że także posiada serce.
10/10

? Jaka cecha jest charakterystyczna dla wilkołaków?   ? Niebezpieczny kontrakt ? Anna Piwnicka ? Wydawnictwo Amare   [współpraca reklamowa] z Wydawnictwo AMARE   ? Przedstawiam wam mój patronat "Niebezpieczny kontrakt"! Jest to historia Madison, która jest zmiennokształtna. Zmuszona zostaje przez swojego ojczyma do ślubu z Dmitrijem Rublowem - pakhanem rosyjskiej Bratwy. Czy dziewczyna podoła temu trudnemu zadaniu?   ? Świat mafii, ale też wilkołaków jest niezwykle żywiołowy, brutalny i pełen często sprzecznych emocji.   ? Z pozoru skazane na porażkę małżeństwo, czy jest dla nich szansa na szczęście? Tylko razem mogą pokonać przeciwności losu. Czy zdołają znaleźć wspólnie rozwiązanie?   ?Co to było? ? Dawno już nie czytałam książki, w której tak kipi od emocji. Bohaterowie są pełni sprzecznych emocji. Walka o dominację, ale też czułe gesty. Dodajmy do tego aspekt brutalnych wilków i porachunków mafijnych. Książka pełna jest ciętych dialogów, które tylko dodają ognia do i tak gorącej już historii!   ? Zachęcam każdego do lektury! Takiej książki jeszcze nie było!   Moja ocena: 5/5 ?
Tu jest mój dom
Anna Piwnicka0
Okładka ksiązki - Tu jest mój dom

Ona jest sławną modelką, a on jej nowym szefem. Chodź na pozór nie do końca za sobą przepadają, chemia między nimi szybko zaczyna działać i przyciąga ich...

Jej dotyk czerwieni
Anna Piwnicka0
Okładka ksiązki - Jej dotyk czerwieni

Mercedes Prescott ma wyjątkowy dar, o którego istnieniu wie tylko ona. Za pomocą dotyku potrafi poznać historię danego przedmiotu. Dar Mercedes był dla...