Krzywdzona kobieta nie będzie wiecznie uciekać. Przychodzi moment, w którym zaczyna się bronić.
Sara i jej syn Filip wiodą z pozoru spokojne życie; on chodzi do zerówki, ona pracuje jako szkolna pielęgniarka. Ta mała stabilizacja kończy się, kiedy Sarę odnajduje prześladowca sprzed lat. Sugestywne wiadomości rujnują budowane z mozołem poczucie bezpieczeństwa. Sprawy komplikują się jeszcze bardziej, kiedy nękającym ją mężczyzną okazuje się ktoś z najbliższego otoczenia jej nowego partnera...
Mimo lęku Sara postanawia zawalczyć o miłość. Niestety wkrótce okazuje się, że można próbować zapomnieć o przeszłości, ale przeszłość nie zawsze chce zapomnieć o nas... Czy Sarze uda się ochronić swoją rodzinę i uratować rodzącą się miłość?
Data wydania: 2024-01-03
Przeczytane:2024-02-21, Ocena: 5, Przeczytałam,
Samotna matka, pielęgniarka wychowuje 6-letniego syna i wciąż ogarnięta strachem, boi się nawiązać jakikolwiek bliższe relacje z ludźmi. Jedyną przyjazną osobą, jaką dopuszcza jest starsza sąsiadka, czasami pomagająca jej w opiece nad synem. Sara stroni od ludzi, w każdym widzi zagrożenie i podstęp. Mężczyzn unika za wszelką cenę. Traumatyczne zdarzenie sprzed 7 lat, nie pozwalają jej spać spokojnie. Nękana koszmarami ciągle uciekała przed oprawcą, winą i bólem, wiedziona strachem tracił rezon, popada w otchłań smutku i nieufności.
Wymiana koła w nocy podczas ulewy przygniata obawą i paraliżującym strachem. Zatrzymuje się Piotr aby pomóc kobiecie, lecz napotyka wrogość i dziwną trwogę z jej strony. Kolejne przypadkowe spotkanie wzbudza w nim chęć bliższego poznania i zdobycia tajemniczej Sary. Zdeterminowany, godzi się na wielkie poświecenie, by ją zdobyć. Mimowolnie zakochuje się w niej.
Ale przeszłość nie pozwoli o sobie zapomnieć, odzywa się w najmniej oczekiwanym momencie, zatrzaskując szansę na spokojne życie w Krynicy. Skrywane tajemnice duszą niczym sznur, prawda zabija szybciej ale jest jeszcze ktoś, kto przypomina o piekielnym sekrecie. Piotr naraża się na niechęć i wrogość rodziców wobec wybranki serca. Zakłamani, zadufani we własnej bogatej próżności rodzice, nie liczą się z nikim i niczym. Jedynie babcia, od zawsze pełna zrozumienia i miłości wspiera Piotra, doradza i zachęca do prawdy. Każdy ma tajemnice, które spaja sekretny układ Rozalii i Ignacego.
Niesamowity splot zagadkowy, nieprzewidywalna i tajemnicza fabuła, bohaterka krocząca na obrzeżach emocji czytelnika. Relacja tych dwojga, owiana demonami przeszłości, wżera się w umysł i nie pozwala zapomnieć. Próbuję nadal odtworzyć zdarzenie, które zapoczątkowało całą historię i zrozumieć, poskładać elementy ale nadal jest wiele niewiadomych. Piękna i intrygująca historia, której długo nie zapomnę. Zakończenie wyrywa z kapci a na głowę spada grad pytań.