Nie mój Romeo. Game Changers. Tom 1

Czy podczas przypadkowej randki można spotkać swojego Romea?

Jack Hawke to zawodowy futbolista drużyny Tigers w Nashville. Jest legendą i jednym z najciężej pracujących rozgrywających w lidze. Futbol zawsze stanowił jedyną stabilną rzecz w jego życiu. Jako sławny sportowiec żyje w świetle reflektorów. Kocha grę, ale nie uwagę, którą poświęcają mu media. Kiedy więc orientuje się, że tajemnicza kobieta, która dosiadła się do jego stolika w restauracji w walentynkowy wieczór, nie ma pojęcia, kim on jest, nie potrafi zdobyć się na to, aby wyznać jej prawdę - że to nie z nim umówiła się na randkę w ciemno.

Elena jest bezczelną, inteligentną, całkowicie nieszablonową seksowną bibliotekarką. Zamiast psa zaadoptowała miniaturową świnkę i mieszka ze swoim najlepszym przyjacielem gejem w małym miasteczku pełnym plotek. Znacznie różni się od wszystkich kobiet, które do tej pory pojawiały się w życiu Jacka. Mężczyzna nie może się oprzeć jej urokowi. Jedna noc to dla niego zdecydowanie za mało. Tylko jak znaleźć kobietę, która na podsuniętej jej umowie o zachowanie poufności podpisała się jako Julia Kapulet? Czy to oznacza, że wcale nie chce zostać znaleziona?

Ta historia jest naprawdę SPICY. Sugerowany wiek: 18+

Nie mój Romeo. Game Changers. Tom 1 - opinie o książce

Avatar użytkownika - zaczytanaulcia
zaczytanaulcia
Przeczytane:2024-11-25, Ocena: 4, Przeczytałem,

"(...) - No bo naprawdę, jakie były szanse, że natkniesz się na niego w jego restauracji, potem w klubie, a do tego pojawi się w tym wszystkim mały Timmy jako łącznik. Przeznaczenie popycha was ku sobie."

🏈🏈🏈

Byliście kiedyś na randce w ciemno?

Właśnie od niej zaczyna się książka "Nie mój Romeo" Ilsy Madden-Mills.

Elena jest pełna nerwów, ale też ekscytacji.
Nie wie, czego się spodziewać po mężczyźnie, z którym ma się spotkać.
Kiedy jednak widzi go w restauracji, wszak niebieska koszula (znak rozpoznawczy) rzuca jej się w oczy, przysiada się do jego stolika.
Nie jest świadoma, że ów mężczyzna nie jest tym, z którym się umówiła, a nieznajomy także nie chce jej tego wyjaśniać, choć akurat on zdaje sobie sprawę z tego, że kobieta z kimś go pomyliła.
Niemniej dobrze bawi się w jej towarzystwie. Kolacja, przebiega w dość miłej atmosferze, jednak nie trwa to długo.
Kiedy Elena widzi swojego eks w towarzystwie swojej siostry, jej humor diametralnie się zmienia...
Pragnie wyjść z restauracji i robi to oczywiście w towarzystwie niedawno poznanego mężczyzny.
Spędza upojną noc w jego penthousie.
Wcześniej jednak dostaje umowę poufności, którą podpisuje fałszywym nazwiskiem.
Wątpi, że jeszcze kiedykolwiek się spotkają.
Lecz kiedy następnego dnia dowiaduje się kim jest ów nieznajomy, czuje się oszukana.
Przecież Jack jest popularnym futbolistą, a ona zwykłą, szarą bibliotekarką i osobą, która uwielbia szyć...

A mimo to ich drogi nieustannie się krzyżują.
Na dodatek oboje grają główne role w spektaklu "Romeo i Julia".
A wszystko za sprawą uroczego chłopca, który jest ogromnym fanem nie tylko futbolu, ale także samego Jacka.
Można więc się domyślić, że będzie się działo 😁
Każde spotkanie Eleny i Jacka to wir emocji, które potrafią rozbawić do łez i rozgrzać do czerwoności.
Bo chociaż dzieli ich niemal wszystko, to zaczyna łączyć coś naprawdę pięknego i poważnego.
Jack, mimo iż jest popularny i rozpoznawalny, jest też bardzo skryty. Dźwiga na barkach trudne dzieciństwo, o którym nie chce i nie potrafi mówić głośno. Dopiero w towarzystwie Eleny się otwiera. Ufa jej, mimo iż rok temu został zraniony i zmieszany z błotem przez inną kobietę.
Wierzy, że Elena jest inna.
Że jest empatyczna.
Że jest szczera.
Tylko czy faktycznie tak jest?

"Nie mój Romeo" to zabawna, momentami refleksyjna powieść, która wciąga od pierwszych stron. Z wyrazistymi bohaterami, którzy zaskarbiają sympatię czytelnika. Z intrygami, które potrafią nieźle namieszać. Z wartką akcją, która wciąga od pierwszych stron.

Skusicie się?

Avatar użytkownika - glinka_54_czyta
glinka_54_czyta
Przeczytane:2024-12-03, Przeczytałem,

?Recenzja?

Premiera 13.11.2024 r.

,,Nie mój Romeo" - Ilsa Madden-Mills

Współpraca reklamowa z @wydawnictwopapieroweserca

Zdecydowanie ta książka należy do tych mocno gorących, w których góruje namiętność. Nie będzie grzecznie, wręcz przeciwnie bardzo niegrzecznie.

Elena jest nietypową bibliotekarką, bo ma bardzo seksowne zainteresowania. Chciałaby się w tym spełniać, ale niestety nie chce nikt dać jej szansy. Jednak dziewczyna się nie poddaje i próbuje dalej. Z jednej strony jest nieśmiała, ale z drugiej to prawdziwa diablica, która jak się uruchomi to nie może przestać. Lubi dużo gadać, buzia się jej nie zamyka. Jest też kobietą, która nie boi się mówić o tym co pragnie i czego potrzebuje. Nie jest jak inne kobiety, nie interesuje ją sława, czy pieniądze.  Ma na uwadze tylko, to jak czuje się przy danym człowieku, a Jack mocno namieszał jej w głowie.

Jack to sportowiec, który jest sławny, bogaty i przystojny. Jednak błędy popełnione w przeszłości ciągną się za nim do tej pory. Fałszywe artykuły nie raz niszczyły mu życie. Ale one się nie poddaje, robi to co kocha i nie ogląda się za siebie. Jednak takie sprawy mocno nadszarpnęły jego pokłady zaufania, do innych. Jest zdystansowany i zimny. Ale poznanie Eleny wywróciło jego życie do góry nogami.

Ich spotkania nikt nie zaplanował. Elena dosiadła się od Jacka, bo pomyliła go z ze swoją randką w ciemno. Po krótkiej wymianie zdań, zaczyna się między nimi chemia, która kończy się w łóżku. Praktycznie każde spotkanie ma taki finał, albo mocno pożądliwe obmacanie lub gorące pocałunki. Brakowało mi w ich relacji czegoś zwykłego np. randek, czy rozmów, które pozwoliłyby na lepsze dotarcie się. Nie lubię jak między bohaterami przeważają namiętności, a nie zdrowy rozsądek. A oni ewidentnie go tracili, gdy byli blisko. Nie mogli utrzymać rak przy sobie. I to oboje. Jeśli chodzi o same sceny intymne, to są naprawdę wyczerpujące i gorące. Policzki na pewno będą płonąć żywym ogniem. Autorka ma wyważony smak, z nutką brutalności i sprośności.

Autorka pokazała, że życie popularnych ludzi nie zawsze jest usłane różami. To ciężki kawałek chleba, gdzie każdy czeka na twój najmniejszy błąd i potknięcie. A nawet bez tego są wstanie wymyśleć każdą głupotę. Jest to naprawdę niesprawiedliwe i krzywdzące. Właśnie przez takie zachowania, zaufanie do ludzi zbliża się do zera. Takie zachowanie jest perfidne i pokazuje, że nie każdy ma sumienie.
Przechodząc do samej fabuły, to jest, to naprawdę ciekawy pomysł na gorący romans. Motyw Romea i Julia przedstawiony w trochę innej formie, ale również i tej starej. Takie połączenie jednego motywu w różnych wariantach jest inne i zachęcające. Nie spodziewałam się czegoś takiego, ale zostałam miło zaskoczona. Ogólnie czułam, że autorka ma dużo wspaniałych pomysłów, które umiejętnie przemyciła do książki. Takie zagranie z jej strony bardzo mi się podobało.
Jeśli lubicie książki, od których aż bucha gorąco, a bohaterowie zatracają się w sobie nawzajem, to będziecie z niej bardzo zachwyceni.
7/10

Igrając z przeznaczeniem
Ilsa Madden-Mills0
Okładka ksiązki - Igrając z przeznaczeniem

Piekielnie seksowny brytyjski playboy Porzucona dziewczyna Pomyłka w londyńskim klubie Narzeczony Remi Montague rzuca ją jak zepsutą zabawkę na...

Kobiety naukowców
Aleksandra Glapa-Nowak