Neurologiczna strona Stowarzyszenia Świętego Celestyna i nie tylko

Publikacja z okazji 25-lecia Stowarzyszenia św. Celestyna w Mikoszowie - oddana do rąk Czytelnika -jest wielowątkowa w treści: zawarto w niej historię tworzenia ośrodka rehabilitacyjno-leczniczego, informacje o propagowanych wielokierunkowych metodach leczniczych, a wszystko to wzmocniono solidną dawką naukowej wiedzy o klinice i podłożu zmian w mózgowym porażeniu dziecięcym. Przedstawiono główne kierunki działalności rehabilitacyjno-leczniczej w jednostce, a także przybliżono współczesną wiedzę nt. klinicznego obrazu i patomechanizmów uszkodzeń ośrodkowego układu nerwowego we wczesnym okresie rozwoju osobniczego, problematyki będącej centrum jej działalności naukowej. To też historia o pierwszych i kolejnych latach pracy Krystyny Kobel-Buys - doktora nauk medycznych, neurologa i neurologa dziecięcego, dyrektora Centrum Rehabilitacji i Neuropsychiatrii Celestyn w Mikoszowie. Książka jest ciekawym i innowacyjnym opracowaniem łączącym autobiografię Autora,  wyselekcjonowane informacje medyczne, neurologiczne, rehabilitacyjne oraz wyniki własnych badań naukowych .

Informacje dodatkowe o Neurologiczna strona Stowarzyszenia Świętego Celestyna i nie tylko:

Wydawnictwo: PWN
Data wydania: 2016-07-18
Kategoria: Medycyna i zdrowie

Kup książkę Neurologiczna strona Stowarzyszenia Świętego Celestyna i nie tylko

Neurologiczna strona Stowarzyszenia Świętego Celestyna i nie tylko - opinie o książce