Nauczyciel - Wychowawca - Pedagog. Szkolne wyzwania

Przed współczesnym nauczycielem-wychowawcą staje wiele wyzwań. Od nauczyciela wymaga się bardzo wiele w zakresie działań dydaktycznych, wychowawczych, opiekuńczych i społecznych.

Niniejszą książkę kierujemy do nauczycieli-wychowawców, szczególnie tych o krótkim stażu zawodowym. Także doświadczeni nauczyciele-wychowawcy znajdą w naszym podręczniku wiele inspirujących materiałów. Praca składa się dwóch części: teoretycznej i praktycznej. Pierwsza to źródło wiedzy teoretycznej i praktycznych wskazówek. Część druga – Aneksy – zawiera szereg konkretnych propozycji metodycznych, gotowych scenariuszy, ciekawych pomysłów na zajęcia z dziećmi i młodzieżą, z rodzicami i nauczycielami.

Nauczycielom i nauczycielom-wychowawcom życzymy wielu sukcesów oraz nieustających inspiracji do pracy z wychowankami.

Odbiorcy:

– nauczyciele, wychowawcy, pedagodzy – zarówno doświadczeni w codziennej pracy z uczniem,
jak i rozpoczynający swą karierę zawodową. – studenci kierunków pedagogicznych.

Dlaczego warto nabyć tę książkę?

– jest efektem twórczej pracy i doświadczeń nauczycieli akademickich.
– zarówno jej część teoretyczna, jak i praktyczna opierają się na konkretnych doświadczeniach pedagogicznych, to materiał z pierwszej linii szkolnego frontu.
– to praktyczna pomoc dla nauczycieli, z której korzystać będą każdego dnia.

Informacje dodatkowe o Nauczyciel - Wychowawca - Pedagog. Szkolne wyzwania:

Wydawnictwo: Jedność