Należysz do mnie

Tom 3 cyklu Baleary

Patrick Alvarez-Talavera od dwudziestu lat zarządza należącymi do rodziny Vitiellich kasynami u wybrzeży Morza Śródziemnego, próbując utrzymać kruchą równowagę między Wschodem i Zachodem. Kiedy jednak konkurencja zaczyna wkraczać na tereny jego organizacji, opracowuje z kuzynką diaboliczny plan, który ma na celu przejęcie terytorium rywala. Potrzebna jest jedynie odpowiednia przynęta. Po nieudanej próbie wykorzystania do tego celu Sofii szybko nadarza się kolejna okazja. Patrickowi wpada w oko „nieudany projekt” Ethana – Anja. Trzeba ją tylko najpierw odpowiednio oswoić…

Co może pójść nie tak, kiedy na Baleary trafi temperamentna rudowłosa Polka? Czy pójście na żywioł z kobietą, która wprowadza skrajne emocje do logicznego i uporządkowanego świata matematycznego geniusza, to na pewno dobry pomysł, gdy trzeba zrealizować skomplikowany plan i zachować zimną krew?

Informacje dodatkowe o Należysz do mnie :

Data wydania: 2024-09-13

Kup książkę Należysz do mnie

Należysz do mnie - opinie o książce

Znacie serię Baleary Grety Eden? Jeżeli nie, to czym prędzej ją nadrabiajcie bo to jeszcze nie koniec!!! Zdecydowanie nie godzę się na jej zakończenie, nie w ten sposób!

Anja to temperamentna rudowłosa Polka, ktrórą życie porządnie skopało. Chcąc od tego wszystkiego odpocząć wyrusza na samotną wycieczkę na Bliski Wschód. Niestety ta wyprawa skończyła się dla niej tragicznie, gdyż wpadła w ręce bezwzględnego psychopaty i handlarza żywym towarem, Ethana. Ten chciał ją złamać, żeby potulną sprzedać dalej. Jednak Anja nie dała się okiełznać i jako nieudany projekt Ethana, trafia w ręce Patricka Alvareza-Talavera.

Patrick jest wysoko postawionym członkiem mafii, który musi rozwiązać problemy w swojej ,,rodzinie". W tym celu właśnie chce wykorzystać Anję, tylko że ona nie jest potulną kobietą, którą można tak po prostu sterować.

Od tej pory w życiu Patricka zagości huragan w postaci impulsywnej i ekspresyjnej Anji. W życiu Polki też wszystko ulegnie zmianie. Z zakompleksionej, niedowartościowanej kobiety zmieni się w ognistą piękność, która pozna swoją własną wartość i siłę prawdziwej miłości.

Czy logiczny i uporządkowany świat Patricka przetrwa natarcie Anji?

Wow!!! To jest po prostu sztos! Uwielbiam Gretę i jej serię Baleary! Mogę to czytać w nieskończoność! Jednak trzeba to czytać od pierwszego tomu. Niby każdy tom skupia się na innej parze bohaterów, tak wszystkie pozostałe wydarzenia są homologiczne. Nie znając ich trudno odnaleźć się w fabule, która pędzi do przodu niczym rozpędzony pociąg! Wciąga od pierwszych stron, a kiedy dotarłam do końca, to czuję taki potworny niedosyt! Ja chcę kolejny tom na wczoraj! Greta, nie daj nam długo czekać! Ten fragment z kolejnego tomu rozpalił mój mózg do czerwoności! To nie może tak być!!!

Patrick pojawia się we wszystkich tomach. Jawił się jako diabelnie przystojny i niebezpieczny człowiek mafii, który bez mrugnięcia okiem potrafi zabić. W trzecim tomie Greta postanowiła przybliżyć nam jego postać. Powiem Wam, że kiedy czytałam o tym jak traktował Anję, po prostu rozpływałam się. Był cierpliwy, delikatny i czuły, a przy tym stanowczy i nieznoszący sprzeciwów. Krótko mówiąc jest mokrym marzeniem każdej kobiety.

Anja to zakompleksiona Polka. Do tego przyczyniła się jej najbliższa rodzina, która swoim zachowaniem wobec małej Anji sprawiła, że wyrosła na kobietę, która nie zna swojej wartości. To wszystko przełożyło się na całe jej życie, w każdej jego dziedzinie. Żeby przetrwać zbudowała wokół siebie potężny mur, przez który nie tak łatwo się przebić. Tak naprawdę Patrick jest pierwszą osobą, która próbuje go zburzyć. Chcę przekonać Anję, że jest piękną kobietą, która może podobać się mężczyznom. Oczywiście tu ma na myśli tylko siebie, bo nie dopuszcza do niej żadnego.

Muszę to napisać, bo dla mnie to ważna część każdego romansu, czyli erotyka. Mamy tu jej sporo, napięcie erotyczne jest stopniowane, przez to robi się naprawdę gorąco! Same sceny łóżkowe są napisane ze smakiem, przez co z ogromną przyjemnością się to czyta. W pewnym momencie robi się bardzo gorąco, więc moje drogie Panie, powiem tylko, że będzie się działo!

Ta historia dostarczyła mi mnóstwo emocji, to istny rollercoaster emocjonalny! Mamy tu ogrom bólu, brutalności mafijnego świata, ale także miłość, oddanie i bezwarunkowa przyjaźń. Może mamy tu pokazaną brutalność mafijnego świata, ale Greta pokazuje nam też, że prawdziwa miłość dopada nas w najmniej oczekiwanym momencie. Musimy tylko otworzyć oczy i nauczyć się ją dostrzegać.

Dziękuję za egzemplarz do recenzji.
Polecam

Cykl: Baleary #3

Wydawnictwo: Litera Inventa

@studio_litera.inventa

♟️♟️♟️♟️♟️♟️♟️♟️♟️♟️♟️♟️♟️♟️♟️

" - Życie to dziwka, musisz uratować sam siebie, bo w ostatecznym rozrachunku liczenie na to, że ktoś pośpieszy ci na ratunek, jest błędem. Każdy myśli o własnej dupie - dodałam miękkim, cichym głosem..."

"Należysz do mnie" to trzecia część serii "Baleary".. W tej odsłonie koncentrujemy się na Patricku i Anji, ale także odkrywamy, co dzieje się z innymi bohaterami z wcześniejszych tomów.. To doskonała okazja, aby poznać ich dalsze losy i relacje..

Historia Patricka i Anji, skupia się na ich emocjonalnej i romantycznej relacji w kontekście mafijnych intryg.. Fabuła jest wciągająca od samego początku, a autorka z każdą częścią serii potrafi zaskakiwać czytelników.. W książce pojawiają się intensywne emocje, napięcie oraz niepewność, co sprawia, że lektura staje się przyjemnością..

Ważnym elementem są zwroty akcji, które dodają dynamiki, oraz nieprzewidywalne sytuacje, które trzymają w napięciu.. Sceny romantyczne wprowadzają emocjonalny ładunek, a postacie są dobrze wykreowane, co sprawia, że są interesujące i pełne życia.. Elementy humorystyczne oraz cięty język postaci wprowadzają lekkość, równoważąc poważniejsze tematy..

Styl autorki jest pełen napięcia i emocji, co sprawia, że od razu angażujemy się w fabułę.. Używa ona dynamicznego języka, który odzwierciedla intensywność sytuacji, w jakich znajdują się bohaterowie..

Opis bohaterów Patricka i Anji, jest szczegółowy i pozwala lepiej zrozumieć ich motywacje oraz wewnętrzne zmagania..

Anja to postać, która odzwierciedla złożoność ludzkiej natury.. Jest introwertyczką, która zmaga się z własnymi emocjami i lękami.. Jej inteligencja i wnikliwość sprawiają, że potrafi dostrzegać rzeczy, które umykają innym.. Anja poszukuje sensu w swoim życiu, a jej wewnętrzne rozterki sprawiają, że staje się bardzo autentyczna i bliska czytelnikowi.. Jej rozwój jako postaci jest pełen wyzwań, które muszą zostać pokonane, aby mogła odnaleźć swoje miejsce w świecie..

Patrick to mężczyzna, który wprowadza do życia Anji wiele emocji. Jego tajemniczość i charyzma przyciągają ją, ale jednocześnie budzą w niej lęk.. Patrick jest postacią wielowymiarową; potrafi być zarówno opiekunem, jak i źródłem konfliktu.. Jego nieprzewidywalność dodaje napięcia do relacji z Anją, co sprawia, że ich interakcje są intensywne i pełne emocji.. Jego obecność w życiu Anji zmusza ją do konfrontacji z własnymi obawami i pragnieniami..

Obie postacie, Anja i Patrick, tworzą niezwykle złożony duet, który ukazuje, jak różne osobowości mogą się uzupełniać, nawet w najtrudniejszych okolicznościach.. To ich wewnętrzne zmagania i rozwój, które czynią tę opowieść tak wciągającą..

Tło mafijne nadaje całej historii mroczny klimat, co sprawia, że czytelnik czuje się bardziej zaangażowany w historię.. Warto też podkreślić, jak autorka umiejętnie łączy elementy akcji z romantyzmem, co sprawia, że książka jest nie tylko emocjonalna, ale także pełna napięcia.. Wprowadza również kontrast między logicznym myśleniem Patricka a emocjonalnością Anji, co tworzy interesującą dynamikę między bohaterami..

Cała historia pełna jest napięcia, niepewności i zaskakujących zwrotów akcji, co sprawia, że czytelnik jest zaangażowany w losy bohaterów od początku do końca..

" - Ach, moja cudna... A co, jeśli tym razem wzbijesz się do nieba? Zamknąłem jej usta pocałunkiem, a potem udowodniłem całym ciałem, że jest idealna taka, jaka jest..."

Anja decyduje się na spontaniczny wyjazd do Dubaju, aby cieszyć się zasłużonymi wakacjami.. Niestety, jej podróż szybko zamienia się w koszmar, gdy zostaje uprowadzona.. Anja trafia w ręce Ethana, który próbuje ją złamać, jednak nie udaje mu się to.. Zamiast tego, Anja pokazuje swoją siłę i opór..

W międzyczasie, Patrick, który obserwuje sytuację, decyduje się wykupić Anję, czyniąc ją swoją własnością.. Jego intencje są skomplikowane – ma plan, w którym Anja ma odegrać kluczową rolę jako przynęta w jego finezyjnej grze, związanej z problemami na Bliskim Wschodzie.. Patrick musi zachować zimną krew i umiejętnie manipulować uczuciam

i innych, aby zrealizować swój plan..

RECENZJA

„NALEŻYSZ DO MNIE”

Cykl: Baleary (tom 3)

AUTOR: GRETA EDEN

WYDAWNICTWO: STUDIO LITERA INVENTA

LUSTERECZKO, POWIEDZ PRZECIE, CZY NAS ANA Z TRONU ZMIECIE?

„Skoro absurd goni absurd, może trzeba go załatwić logiką? Albo, chociaż zorientować się, po co to wszystko?”.

„Należysz do mnie” to hipnotyzujący, zaskakujący romans mafijny, który wciąga już od pierwszych zdań. Ta część należy do Patricka i Anji, ale również dowiemy się co słychać u pozostałych członków mafijnej rodzinki. Zacznę od tego, że autorka z każdą częścią podnosi poprzeczkę, dając niezapomnienie doznania czytelnicze, ta pozycja jest naprawdę warta grzechu. W tej części dostajemy mnóstwo emocji, napięcia, niepewności, wrażeń, niepowtarzalny klimat, fantastycznie poprowadzoną i niebanalną fabułę, intrygi, zwroty akcji, nieprzewidywalne sytuacje, piekielne gorące sceny, i genialnie wykreowane postacie. Nie zabraknie niebezpiecznych rozgrywek mafijnych, manipulacji, potyczek słownych, ciętego języka i nutki humoru. Całość dynamicznie i bardzo inteligentnie poprowadzona i dopracowana przez autorkę w każdym detalu.

„Diabeł nie pojawia się na twoim progu z czerwoną twarzą i rogami. Zawsze jest ubrany w to, czego pragniesz najbardziej. Udaje, żeby osiągnąć swój cel”.

Napisana jest z perspektywy głównych bohaterów Anji i Patricka, dzięki czemu możemy idealnie zobaczyć, co siedzi w ich głowach, poczuć ich emocje, uczucia, ujrzeć w całości ich sytuację. Naprawdę do siebie idealnie pasują i uzupełniają. Relacja pomiędzy bohaterami została bardzo ciekawie i interesująco poprowadzona, jest gorąco, ale również nie oczywiście. Anja nie wie tak naprawdę, na czym stoi, Patrick w dużym stopniu sobie z nią pogrywa, ale niestety wpada w swoją pułapkę. Chemia pomiędzy nimi wyczuwalna.

Bohaterzy genialnie wykreowani, wyraziści, różnorodni, niebezpieczni, charakterni, wielowymiarowi i inteligentni.

Bardzo ciekawą postacią jest Anja introwertyczka, która miała niestandardowy umysł, odwracała koncepcje i założenia z szybkością karabinu maszynowego, rozkładając wszystko na czynniki pierwsze, wszystko analizując i kwestionując. Jest temperamentna, waleczna, inteligentna, od samego początku wiedziała, że jest pionkiem w tej grze, w której się znalazła, tylko nie przypuszczała, do czego jest potrzebna. Zmagała się ze swoim kompleksami, jest nieidealna, co tylko nadawało jej niezwykłej autentyczności. Zdawała sobie sprawę, z tego, w jakim położeniu się znalazła, nie płakała, nie buntowała się, ale grała takimi kartami, jakimi jej rozdali. Miała gorsze momenty, ale kto by nie miał, znajdując się w jej sytuacji i położeniu. Obserwowała i wyciągała wnioski. Nie potrafiła rozgryźć własnych uczuć. Patrick przynosił jej spokój, ale również ją fascynował i serwował rollercoaster emocji i nastrojów.

Patrick to przystojny, niezwykle opanowany, niebezpieczny mężczyzna, którego kręcą matematyczne wzory, chemia, pieniądze i niebezpieczeństwo związane z pracą dla mafii. Bezwzględny przywódca, który nie toleruje braku szacunku i nie cofnie się przed niczym. Powiem, że mistrzowsko i z wielką finezyjną prowadził swoją grę.

„– Jak coś jest zajebiste, to nigdy nie jest łatwe. Jak jest łatwe, nigdy nie stanie się zajebiste. Jeśli coś ma wartość, nie poddajesz się. Jeśli się poddajesz, to jednak nie miało oczekiwanej wartości. Musisz znaleźć swoją truciznę i się od niej uzależnić, a świat będzie przyjemniejszy”.

Anja spontanicznie wykupuje wycieczkę i wyjeżdża na zasłużone wakacje do Dubaju, jednak nigdy nie przypuszczała, jak ta wycieczka dla niej zakończy. Gdyby tylko wiedziała, nigdy by nie wsiadła do samolotu. Zostaje uprowadzona i znalazła się w piekle, w rękach samego Ethana. Niestety Ethanowi nie udaje się jej ujarzmić i złamać, ale za to wpada w oko Patrickowi, który wykupuje dziewczynę, która staje się jego własnością. Ma plan wobec niej i staje się jego idealną przynętą. Patrick prowadził finezyjną grę, gdyż problem na Bliskim Wschodzie tego wymagał, ale to wymagało gry na uczuciach innych. Musi, zrealizować swój plan zachowując zimną krew, tylko czy to mu się uda.

-Jakie intencje ma wobec Anji Patrick i co tak naprawdę od niej chce i na co liczy?

‐Czy Anja zagra tak, jak życzy sobie tego Patrick?

-Czy Patrickowi uda się ujarzmić Anję?

-Czy Anja może liczyć na wolność i na czym tak naprawdę stoi?

-W jaką grę zagra z diabłem?

-Czy Anja, która miała, być pionkiem na szachownicy Patricka zmieni się w królową?

-Czy Anja okaże się idealną partnerką dla Patricka?

-Czy Anja odnajdzie się w mafijnym świecie?

Polecam.

Ukryte motywy
Greta Eden0
Okładka ksiązki - Ukryte motywy

Byłam cierniem w królewskim tyłku mojego ojca.Nicola Cinnante byłaby zwykłą amerykańską nastolatką, gdyby nie fakt, że przyszła na świat w TEJ rodzinie...

Złamana róża
Greta Eden0
Okładka ksiązki - Złamana róża

Chcielibyśmy wierzyć, że wolność i szczęście są nam dane raz na zawsze, ale czasem wystarczy przekroczyć magiczną granicą między Wschodem i Zachodem, żeby...

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;