Najpiękniejsza historia świata. Ewangelia opowiedziana przez babcię

Ta historia zdarzyła się naprawdę. To historia Jezusa z Nazaretu i małego chłopca, Piotrusia. Wieczorami, na dobranoc, babcia Natalia opowiadała o życiu Jezusa swojemu wnuczkowi Piotrusiowi. Tak powstała Ewangelia opowiedziana przez babcię. Dla Piotrusia ta historia stała się najbardziej zajmującą i pasjonującą. Każde dziecko będzie jej słuchać z zapartym tchem, a i Ciebie wzruszy ona i może trochę rozbawi. Poznaj wspólnie z dzieckiem najpiękniejszą historię świata!

Informacje dodatkowe o Najpiękniejsza historia świata. Ewangelia opowiedziana przez babcię:

Wydawnictwo: Święty Wojciech
Data wydania: 2016 (data przybliżona)
Kategoria: Duchowość, religia
ISBN: 978-83-7424-979-9
Tytuł oryginału: La storia piu bella del mondo. Il Vangelo racconato dalla nonna
Język oryginału: włoski
Tłumaczenie: Hanna Cieśla
Ilustracje:Cossimo Musio

Kup książkę Najpiękniejsza historia świata. Ewangelia opowiedziana przez babcię

Najpiękniejsza historia świata. Ewangelia opowiedziana przez babcię - opinie o książce

Avatar użytkownika - Mamut
Mamut
Przeczytane:2018-01-14, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2018,

Niby pięknie, babcia opowiada wnuczkowi o Jezusie, jego cudach, życiu i śmierci. Ale... no własnie, wstawki rozmów z wnukiem wyraźnie wskazują na to, że jednak do chłopca nie zawsze dociera to o czym babcia opowiada, w sposób prawidłowy. I czy Jezus jako dziecko wskrzeszał ptaszki???

Biedna Mała C.
Elżbieta Juszczak