O zaletach ryb można pisać nieskończenie. Ich wartości odżywcze są nie mniejsze niż mięs, a często je przewyższają; stanowią bowiem świetne źródło wysokowartościowego, łatwo przyswajalnego białka, zawierają wiele cennych składników mineralnych - żelazo, wapń, fosfor, miedź, magnez, potas, jod - i sporo witamin z grupy B oraz witaminy A i D. Potrawy z nich należą do lekkostrawnych i niskokalorycznych, a według światowej dietetyki zalicza się je (szczególnie ryby morskie) do najzdrowszych pokarmów człowieka, dlatego proponujemy ponad 160 przepisów na smaczne i zdrowe dania z ryb i owoców morza
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2013-11-21
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 176
Jak najlepiej pokazać dziecku otaczający go świat? Wytłumaczyć rządzące nim reguły? Zachęcić do samodzielnego rozwiązywania problemów? Seria atrakcyjnie...
Tosia lubi bawić się i pracowac z mamą. To wielka frajda pomagać mamie przez cały dzień! W ten sposób Tosia wiele się już nauczyła....
Chcę przeczytać,