O zaletach ryb można pisać nieskończenie. Ich wartości odżywcze są nie mniejsze niż mięs, a często je przewyższają; stanowią bowiem świetne źródło wysokowartościowego, łatwo przyswajalnego białka, zawierają wiele cennych składników mineralnych - żelazo, wapń, fosfor, miedź, magnez, potas, jod - i sporo witamin z grupy B oraz witaminy A i D. Potrawy z nich należą do lekkostrawnych i niskokalorycznych, a według światowej dietetyki zalicza się je (szczególnie ryby morskie) do najzdrowszych pokarmów człowieka, dlatego proponujemy ponad 160 przepisów na smaczne i zdrowe dania z ryb i owoców morza
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2013-11-21
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 176
Skrypt, który oddajemy do rąk studentów I roku kierunku chemii dla uzyskania dyplomu licencjata, obejmuje zagadnienia klasycznej chemii analitycznej. Opisane...
Samouczek doskonale sprawdza się jako gruntowna powtórka całej gramatyki, każdy problem został przedstawiony na dwóch sąsiednich stronach - po lewej objaśnienie...
Chcę przeczytać,