Okres od wczesnej wiosny do późnej jesieni to czas, kiedy przyroda budzi się do życia, dojrzewa i wydaje owoce. Warto ten czas wykorzystać i zamknąć w słoikach skarby natury. Istnieje powszechne przekonanie, że z robieniem przetworów jest dużo pracy. Tak naprawdę, to tylko nieliczne z nich są czasochłonne, większość robi się łatwo, szybko i przyjemnie, a satysfakcja murowana. W zimie różne smakołyki bez sztucznych konserwantów są pod ręką. Ważne jest, że nie ma potrzeby ściśle przestrzegać wszystkich podanych przepisów. Po prostu, wystarczy dobrać proporcje składników do własnego smaku.
Późną wiosną, latem i jesienią oczy i podniebienia cieszy obfitość owoców i warzyw. Ułatwia to prowadzenie smakowitej i zdrowej kuchni i urozmaica nasze posiłki.
Wielka sztuka samodzielnego przyrządzania trunków poszła prawie zupełnie w zapomnienie, a szkoda, bo domowe nalewki to prawdziwe przysmaki. Nie ma nic lepszego do kawy czy deseru niż trunek przygotowany przez pana domu.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2013-08-22
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 176
W książce przedstawiono podstawowe zasady postępowania zarówno w sytuacjach naturalnych katastrof i klęsk żywiołowych, jak i katastrof wywołanych celowymi...
Słownik włosko-polski, polsko-włoski z rozmówkami jest jednym z serii słowników dwujęzycznych z rozmówkami. Słownik jest szczególnie polecany osobom rozpoczynającym...
Chcę przeczytać,