Nadzwyczajna księga zagadek. Oficjalny przewodnik Fortnite

Znasz się na fortnite jak mistrz?

Ta oficjalna księga zagadek Epic Games, zawierająca setki pytań z pięciu poziomów  trudności, wypełniona jest po brzegi  testami, sprawdzającymi twoją  znajomość Battle Royale w Fortnite. Niezależnie czy gra stanowi dla ciebie  nowość, czy jesteś w niej starym wygą, te zagadki pozwolą uzupełnić wiedzę i zapewnią wiele godzin zabawy.

Informacje dodatkowe o Nadzwyczajna księga zagadek. Oficjalny przewodnik Fortnite:

Wydawnictwo: Insignis
Data wydania: 2021-11-10

Tagi: Fortnite ćwiczenia ZABAWA rozrywka quiz

Kup książkę Nadzwyczajna księga zagadek. Oficjalny przewodnik Fortnite

Nadzwyczajna księga zagadek. Oficjalny przewodnik Fortnite - opinie o książce

Avatar użytkownika - Uleczkaa38
Uleczkaa38
Przeczytane:2022-01-08, Ocena: 6, Przeczytałam, 26 książek 2022,

Fanów gier, komiksów i książek ze świata Uniwersum ,,Fortnite" jest w naszym kraju wielu - to niezaprzeczalny fakt. Z pewnością też zdecydowana większość z nich uważa się za swoistych ekspertów i znawców tym temacie - pytanie brzmi, czy aby słusznie...? Odpowiedź na nie może przynieść spotkanie z ciekawą książką pt. ,,Nadzwyczajna księga quizów. Oficjalny przewodnik Fortnite", która ukazała się właśnie nakładem Wydawnictwa Insignis.

Jak nietrudno się domyślić po tytule niniejszej pozycji, stanowi ona sobą zestaw pomysłowych, ciekawych i tematycznych quizów ze świata ,,Fortnite". To 350 pytań, poszeregowanych w kilku kategoriach trudności - zwykłe, niepospolite, rzadkie, epickie i legendarne. Pytań związanych z tym Uniwersum, które odnoszą się m.in. do bohaterów, scen, przedmiotów, miejsc oraz jakże ważnych w tej serii gier, strojów. Skoro są pytania, to muszą być i odpowiedzi - i są, zawarte na końcowych stronach książeczki, tak by zbytnio nie kusiły nas do zbyt wczesnego poszukiwania pomocy.

Pytania są niezwykle zróżnicowane - od tych najprostszych, gdzie musimy wskazać chociażby dostępną w grze broń, charakterystyczne miejsca i sposób działania bohaterów gry..., a kończąc na naprawdę trudnych i wymagających, gdzie to chodzi np. o konkretną liczbę, datę lub szczegół wyposażenia, czy też stroju postaci. Co więcej, do sporej części pytań dołączono różnego rodzaju grafiki i ilustracje, które stanowią część zadania, ale też i swego rodzaju podpowiedź. I na pewno warto docenić tu ten fakt, że nawet najbardziej wierny i wymagający gracz ,,Fortnite" spotka tu godne siebie, quizowe wyzwania...

W tym przypadku nie możemy powiedzieć, że jest to tytuł dla każdego czytelnika. Nie możemy, gdy książka ta jest przeznaczoną tylko i wyłącznie dla fanów i miłośników gier ,,Fortnite", ponieważ zupełny laik w tym względzie nie poradzi sobie nawet z pierwszymi pytaniami. W ten sposób jest to pozycja dla konkretnego grona odbiorców, co wydaje się być faktem jak najbardziej zrozumiałym i logicznym. Na szczęście, jak już wspominałam na wstępie, liczba fanów ,,Fortnite" w naszym kraju jest liczona w setkach tysięcy, a być może nawet i wokół pełnego miliona.

Dobrze przedstawia się także wizualne oblicze tego tytułu, gdzie to mamy klimatyczną okładkę, przejrzysty układ treści, bardzo przyjemny dla oka układ pytań oraz wspominane już liczne grafiki i ilustracje. Dużą zaletą tej książki jest także jej nieduży format, dzięki czemu możemy zabrać ją absolutnie wszędzie, tj. w podróż autobusem, pociągiem, czy też na szkolną przerwę. Poza tym niezaprzeczalnym faktem jest to, że dzięki tym kwestiom samo spotkanie z tym tytułem jest jeszcze przyjemniejszym i ciekawszym.

Nie wiem, czy ktoś zdoła odpowiedzieć poprawnie na wszystkie z 350 pytań - jeśli tak, to wielka mu chwała! Ale tak naprawdę najważniejszą jest sama dobra zabawa, możliwość sprawdzenia własnej wiedzy w wymaganiami tej książki oraz przyjemność wspominania tych wszystkich naszych spotkań z tym Uniwersum - nierzadko wielce nostalgicznych.

Tak właśnie ma się rzecz z ,,Nadzwyczajną księgą quizów. Oficjalnym przewodnikiem Fortnite", czyli znakomitym quizem, który gwarantuje wielkie emocje, radość i pięknie spędzony czas. Polecam - tak samym czytelnikom, jak i rodzicom młodych fanów tej gry, którzy z pewnością ucieszą się z takiego prezentu.

Słodkie chwile. Rogaliki, naleśniki, ciasteczka
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Słodkie chwile. Rogaliki, naleśniki, ciasteczka

Od klasycznych biszkoptów po przepyszne drożdżówki, od korzennych herbatników po wyśmienite pączki z konfiturą morelową – wszystkie przepisy i tajniki...

Dolina Popradu. Miniprzewodnik
Praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Dolina Popradu. Miniprzewodnik

Miniprzewodnik Wydawnictwa Bezdroża opisujący najważniejsze atrakcje turystyczne miasta bądź regionu. Poznasz historię miejsca, przeczytasz opisy atrakcji...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk