Terry Goodkind to niewątpliwie gwiazda światowej fantasy. Entuzjastyczne recenzje krytyków potwierdzili czytelnicy. Ich zainteresowanie sagą ,,Miecz Prawdy" sprawiło, że znalazła ona poczesne miejsce w kanonie gatunku, a autora wyniosła do panteonu jego pisarzy.
Kahlan powoli wraca do zdrowia, gdy po Richarda znowu przybywa Siostra. Tym razem jednak jest to Nicci - przerażająca Siostra Mroku zwana Panią Śmierci. Magiczny czar zespolenia więzi lorda Rahla silniej niż obroża, gdyż teraz w rękach chłopaka spoczywa nie jego wolność, lecz życie Matki Spowiedniczki. Czy w drodze do Altur'Rang Richard zdoła znaleźć sposób, by złamać moc czaru? Czy Kahlan, dowodząca stutysięczną armią d'harańską, pokona ponad milion żołdaków Imperialnego Ładu? Jedyne wyjście z sytuacji podsuwa szóste prawo magii - jądro wszystkich praw.
,,Ścierające się przeciwstawne moce, zdrada, napięcie i złowrogie intrygi - wszystko to znajdziecie w najnowszej powieści mistrza fantasy Terry'ego Goodkinda". ,,Publishers Weekly"
Wydawnictwo: Rebis
Data wydania: 2002 (data przybliżona)
Tytuł oryginału: Faith of the Fallen
Język oryginału: Angielski
Tłumaczenie: Lucyna Targosz
Drugi tom cyklu ,,Miecz Prawdy". Richard Cypher pokonał ostatecznie demonicznego Rahla Posępnego. Zaczyna też rozumieć dar magii, którym rozporządza...
Przeczytane:2015-04-12, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki (2015),