Bestsellerowa seria fińskich książek przetłumaczona na 18 języków!
Zimą można robić tyle fajnych rzeczy: jeździć na sankach i łyżwach, piec, chodzić do biblioteki, uczyć się gry na pianinie. Ale Myszonkowi nie wszystko się podoba. W kominiarce wygląda śmiesznie i denerwuje go, że kolega z zerówki ma już własny telefon i mnóstwo wspaniałych figurek. Potem nadchodzą ferie zimowe i Myszonek ma okazje pochwalić się mamie nowymi umiejętnościami!
Ciepła i humorystyczna seria książek obrazkowych o tym, co robi mała miejska mysz.
Poznajcie pełne realizmu i humoru historie o zadziornym Myszonku i jego Mamie, w których z łatwością odnajdą się dzieci i dorośli.
Wszystkie dzieci są czasami Myszonkami. Anna Jankowska, AktywneCzytanie.pl
Riikka Jäntti, ur. w roku 1972, fińska ilustratorka i pisarka, mieszka w Helsinkach. Klimatyczne ilustracje jej autorstwa przenoszą prosto do czarującego świata i przywodzą na myśl ukochanych klasyków: Beatrix Potter czy Elsę Beskow.
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2022-10-19
Tytuł oryginału: Pikku hiiri ja paukkupakkanen
U Myszonka trwają cudowne, niespieszne wakacje w mieście. Nadeszło lato. Myszonek i jego mama jedzą śniadanie na podwórku i planują, co będą robić w wakacje...
Dla Myszonka wiosna to czas radości! Zbliża się Wielkanoc. Mama Myszonka włożyła do wazonu gałązki brzozy. Rzeżucha jest już zasadzona, a w czekoladowym...
Przeczytane:2024-01-22, Ocena: 2, Przeczytałam, 52 książki 2024, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2024 roku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2024,