Myślę, więc jestem. 50 łamigłówek wspomagających myślenie taktyczne

Długofalowy plan rozwoju dla Twojego mózgu!

Jak myśleć taktycznie i strategicznie, by szybko i pewnie osiągać swoje cele Rozkosze łamania głowy, czyli 50 ćwiczeń na poprawę koncentracji, analizy, wizualizacji oraz kreatywności Wyzwanie, czyli coś dla prawdziwego mistrza taktyki i strategii
Wszyscy wiemy, że osiąganie jakichkolwiek życiowych celów wymaga zaangażowania, planowania i wdrażania swoich planów w życie. Jednak tylko niewielu ludzi naprawdę osiąga to, czego pragnie. Dlaczego tak się dzieje? Dlaczego także Twoje cele oddalają się w coraz bardziej mglistą przyszłość? Na przeszkodzie stoi często brak umiejętności zaplanowania i przeprowadzenia konkretnych działań. Krótko mówiąc: chodzi o brak myślenia taktycznego i strategicznego, nieumiejętność przewidywania różnych możliwości rozwoju sytuacji i opracowywania odpowiedniej reakcji na każdą z nich. Dzięki tej książce uda Ci się wyćwiczyć te umiejętności i zacząć wreszcie realizować to, o czym od dawna marzysz.

Znajdziesz tu pół setki łamigłówek o różnym stopniu trudności. Wszystkie one pokażą Ci, jak poprawić koncentrację na celach, wykorzystać w pracy logiczną analizę sytuacji, wnioskowanie i przewidywanie. Zobaczysz też, jak można wyzyskać naturalną kreatywność i do czego się przydają wizualizacje. Będziesz śledził dług pana Atrakcyjnego, rysował sześciokątną przystań, zamieszkasz w matematycznym domu, zatańczysz na kwadracie i zagrasz w monety z Krystianem Samotnikiem. Wisienką na torcie będzie dla Ciebie wspaniała wyprawa na targi we Wrocławiu. Podejmij wyzwanie!
Zagraj z życiem w dobre szachy!

Charles Phillips — jest autorem 20 książek i współautorem ponad 25 publikacji, w tym The Reader’s Digest Compendium of Puzzles & Brain Teasers (2001). Zajmował się staroindyjskim poglądem na inteligencję i świadomość, mechanizmem snów oraz percepcją i reakcją na kolory. Uwielbia najróżniejsze gry i łamigłówki i kolekcjonuje je.

Informacje dodatkowe o Myślę, więc jestem. 50 łamigłówek wspomagających myślenie taktyczne:

Wydawnictwo: Sensus
Data wydania: 2016-03-10
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Myślę, więc jestem. 50 łamigłówek wspomagających myślenie taktyczne

Myślę, więc jestem. 50 łamigłówek wspomagających myślenie taktyczne - opinie o książce

Myślę, więc jestem. 50 łamigłówek wspomagających logiczne myślenie
Charles Phillips0
Okładka ksiązki - Myślę, więc jestem. 50 łamigłówek wspomagających logiczne myślenie

Logika drąży skałę Skoncentruj się Kontroluj emocje Naucz swój umysł logicznego myślenia Rozwiązuj łamigłówki i zacznij myśleć logicznie Gimnastyka...

Myślę, więc jestem. 50 łamigłówek wspomagających szybkie myślenie
Charles Phillips0
Okładka ksiązki - Myślę, więc jestem. 50 łamigłówek wspomagających szybkie myślenie

Turbodoładowanie dla Twojego mózgu! Jak szybko myśleć, czyli warunki konieczne do osiągnięcia przyspieszenia Rozkosze łamania głowy, czyli 50 zadań...