My i świat wokół nas to propozycja pomocy dydaktycznej dla nauczycieli, pedagogów i terapeutów pracujących z uczniami z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym i znacznym, ze sprzężeniami oraz z dziećmi mającymi trudności w uczeniu się. Przyda się także rodzicom do pracy z dziećmi w domu w celu podtrzymania ciągłości procesu edukacyjnego.

Publikacja może być wykorzystywana do pracy w szkołach specjalnych, klasach integracyjnych, na zajęciach rewalidacyjnych, a także jako narzędzie diagnostyczne, umożliwiające określenie deficytów i trudności ucznia oraz pozwalające na ustalenie planu terapii.

Podręcznik zawiera duże zdjęcia i ilustracje oraz teksty zapisane wielkimi literami. Układ i treść są dostosowane do rozkładu materiału, którym posługują się nauczyciele i terapeuci pracujący z uczniami niepełnosprawnymi intelektualnie oraz są zgodne z podstawą programową MEiN.

Informacje dodatkowe o My i świat wokół nas. Podręcznik dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną:

Wydawnictwo: Harmonia
Data wydania: 2023-09-06
Kategoria: Pedagogika

Kup książkę My i świat wokół nas. Podręcznik dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną

Małgorzata Krukowska0
Okładka ksiązki - Obliczanie i kodowanie. Materiały na zajęcia rewalidacyjne i korekcyjno-kompensacyjne dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi

Publikacja jest przeznaczona dla uczniów ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi - z niepełnosprawnością intelektualną, niepełnosprawnościami sprzężonymi...

Mój rok. Część 3. Karty pracy dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną
Małgorzata Krukowska0
Okładka ksiązki - Mój rok. Część 3. Karty pracy dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną

Karty pracy przeznaczone są dla uczniów z niepełnosprawnością intelektualną w stopniu umiarkowanym i znacznym, ze sprzężeniami oraz mających trudności...

Kyle
T.M. Piro