Drugi tom włoskiej bestsellerowej serii, w rytmie hitu My Dilemma Seleny Gomez! Powieść stworzona dla miłośniczek romantycznych historii.
Po powrocie z Los Angeles relacja Cristiny i Camerona się rozwija. Kłócą się i godzą, ale wspólnie pokonują nowe wyzwania. Wydaje się, że potrafią wyjść cało z każdej opresji. Jednak ich związek nie wszystkim się podoba.
Christina chce iść dalej, jednak przeszłość nie pozwala o sobie zapomnieć. Wracają starzy znajomi, a ci, których uważała za przyjaciół, zaczynają coś ukrywać. Pojawia się coraz więcej niewiadomych, ale nikt nie chce wyjawić prawdy.
Przeszłość coraz bardziej komplikuje życie Cris. I najgorsze, że ktoś chce zrobić jej krzywdę.
Czy historia naprawdę się powtarza?
Wydawnictwo: Akapit Press
Data wydania: 2020-02-10
Kategoria: Dla młodzieży
Kategoria wiekowa: 13-15 lat
Tytuł oryginału: My dilemma is you 2
Tłumaczenie: Polska
Ilustracje:Malgorzata Borowska
Miło powrócić po jakimś czasie do tych samych bohaterów i ich życia żeby przekonać się czy tym razem wreszcie ich losy porwą nas tak że nie będziemy mogli o nich zapomnieć.
Cristina i Cameron zostają parą, ich znajomi są szoku ale po jakimś czasie wszyscy się się przyzwyczajają, no prawie wszyscy, Susan nie może w to uwierzyć i próbuje odstraszyć Christine. Na jednej z imprez do szampana który pije dodane zostają narkotyki i dziewczyna ląduje w szpitalu, jest pewna że zrobiła to jej rywalka ale nie umie jej tego udowodnić, na domiar złego jej siostra Kate i przyjaciółka Sam są smutne bo Hayes i Nash wprowadzają się do Nowego Jorku. Związek jej i Camerona też nie układa się tak jakby chciała, cały czas się rozchodzą i schodzą a to wszystko przez tajemnice chłopaka o niejakiej Carly.
Przyznam że część pierwsza mnie nie wciągnęła ale za to druga bardzo, tutaj emocje są już od samego początku i ciągle coś się dzieje. Dziewczyna pomimo tego że od niedawna chodzi do nowej szkoły ma w niej wielu znajomych i jest naprawdę lubiana, chociaż jej najbardziej zależy na swojej paczce znajomych. Jest miła więc nigdy nie odmawia rozmowy lub spotkania się z kimś, nawet jak przeszkadza to jej chłopakowi.
Cameron pomimo to że zmienił się to cały czas coś mi w nim nie pasuje, jest tajemniczy i nie zdradza swoich sekretów nikomu, ma bardzo zmienne nastroje i często przybiera maski.
Ciężko w tej części rozeznać się kto mówi prawdę a kto kłamie bo pomimo zarzekania się niektórych osób że mówią prawdę potem okazuje się co innego, a tajemnicza Carly stanie się kością niezgody między wszystkimi bohaterami.
Ta część zaskoczyła mnie bardzo i wciągnęła tak że najchętniej już dziś sięgnęłabym po kolejną część ale.niestety to nie możliwe. Gwarantuję wam że po przeczytaniu zakończenia wy również nie będziecie mogli zasnąć w nocy tylko będziecie się zastanawiać jak zakończy się ta historia.
Szesnastoletnia Christina Evans prowadzi wymarzone życie w Los Angeles dopóki jej rodzice nie oznajmiają, że przeprowadzają się do Miami.W ciągu...
Przeczytane:2020-02-18, Ocena: 5, Przeczytałam, 52 książki 2020, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2020 roku, Przeczytaj tyle, ile masz wzrostu – edycja 2020, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2020,
Tajemnice kolejnym razem okazują się być gwoździem do trumny. Nie dają szansy na rozkwit miłości. Jak można uwierzyć w prawdziwość uczuć i tego co mówi serce, gdy oczy widzą coś zgoła innego?
Po wstrząsających wydarzeniach w Los Angeles Cristina i Camerom powracają do Miami. Pora stawić czoła kolejnym problemom. Przecież i tak już wszyscy wiedzą, że Cam i Cris są parą. Tylko jak to przyjęli? Nastolatkowie muszą zmierzyć się z kolejnymi intrygami, zawirowaniami i... przeszłością. Tą wiedźmą, która niczym bumerang powraca w najmniej spodziewanym momencie wywracając do góry nogami i tak już szalone życie bohaterów. Na drodze do szczęścia pary staną ci, którzy pałają zawiścią, zazdrością a także ci, którzy nie byli wcale brani pod uwagę. Cristina musi ponownie zmierzyć się z wydarzeniami z przeszłości. Jej siostra Kate zostanie znokautowana słowami, które nie śniły jej się w najgorszych koszmarach. A jakby tego wszystkiego było mało to tajemnice się nawarstwiają. Za nic nie może Cris odkryć tego, o co chodziło z Carly. Co się wtedy tak faktycznie stało? I kto jest za to odpowiedzialny? Jaka jest prawda? I czy warto faktycznie zawsze słuchać serca? Może lepiej byłoby zapomnieć, przecierpieć najgorsze i spojrzeć przychylniejszym okiem na kogoś innego?
W drugiej części dostałam jeszcze więcej zagmatwań i zawirowań. Drażnił mnie momentami związek głównych bohaterów. To ich niezdecydowanie i swoista gra. Momentami dopadała mnie frustracja. Za dużo było tego tańca. Ale za to w miarę przekręcanych kartek wydarzenia zmieniały tor. Czasami leciało wszystko na samo dno, by za chwilę poszybować ku niebu. Autorka bardzo sprawnie dokładała szczyptami przeszłość do teraźniejszości. Całe moje wyobrażenia i plan legł w gruzach. Musiałam na nowo układać elementy puzzli. A i tak cięgle mi czegoś brakowało. Młodzieńcze problemy z tego wieku jak najbardziej trafne. Styl i język na równi z poprzednią częścią. Widać za to progres jeśli chodzi i drobiazgowość opisów i dialogi. Z uwagą śledziłam kolejne dawkowanie o Carly. Niezdecydowanie młodych ludzi i trudności w podejmowaniu decyzji. Nie zabrakło także uniesień, pocałunków i pierwszych kontaktów seksualnych. Choć jak spojrzeć na zachowanie Camerona to miałam ochotę nie raz nim potrząsnąć, by w końcu powiedział wszystko. Do ostatniego słowa, zrzucił z siebie ten balast. Nie spodziewałam się, że autorka podaruje mi takie emocje jeśli chodzi o finisz. Coś tam przeczuwałam ale na pewno nie tego. Jestem ogromnie ciekawa jak zakończy się ta historia. A wierzę, że będzie jeszcze lepiej.
Polecam
agazlotowlosaiksiazki.blogspot.com