Okładka książki - Muminki szukają domu. Pop-up

Muminki szukają domu. Pop-up

Muminek i jego Mamusia szukają domu, który porwała powódź. Dołącz do nich i wybierz się na wędrówkę przez gęsty las i zachwycający zaczarowany ogród. Uśmiechnij się do przestraszonego Ryjka, którego wędrowcy spotkają po drodze. Udaj się w rejs po wzburzonym morzu, po którym żeglują Hatifnatowie, i unieś się w niebo na grzbiecie Marabuta. Przekonaj się, czy Muminkowi i jego mamie uda się wreszcie znaleźć dom i spotkać się z Tatusiem. Na kolejnych stronach tej przestrzennej książki czekają na ciebie bajeczne krajobrazy i trójwymiarowe sceny, które zachwycą nie tylko najmłodszych. Przepiękne, imponujące, a przy tym solidnie wykonane elementy pop-up sprawiają, że świat Muminków zyskuje zupełnie nowy wymiar, a opowieść nabiera życia i porywa czytelnika bez reszty. Historia zawarta w tej książce to zinterpretowana na nowo pierwsza opowieść Tove Jansson o Muminkach. Tekst został napisany prostym, zrozumiałym dla kilkulatka i przyjaznym językiem, a duże litery ułatwiają próby samodzielnego czytania. Książka będzie wspaniałym prezentem dla maluchów, które zaczynają dopiero swą przygodę z Muminkami. Sprawi też frajdę starszym fanom Tove Jansson, szczególnie tym, którzy wychowali się na jej opowieściach i lubią wracać do nich po latach.

Informacje dodatkowe o Muminki szukają domu. Pop-up:

Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2024-11-13
Tytuł oryginału: The Moomins Find a Home: A Pop-Up Adventure

Tagi: Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Muminki szukają domu. Pop-up

Muminki szukają domu. Pop-up - opinie o książce

Powiem Wam, że ja totalnie przepadłam, jak zobaczyłam tę książkę w środku. Jaka ona jest piękna ?

Dlaczego piękna? Jest przestrzenna i wygląda na żywo po prostu obłędnie. Wojtek mój nie mógł wyjść z podziwu. Ogląda ją do tej pory, a dostał ją, jak się nie mylę tydzień temu. Poza tym Muminki chyba nigdy nie wyjdą z mody. To moja bajka dzieciństwa. Mój synek również pokochał historię Muminków i dla niego każda dodatkowa pozycja o nich, to wielka radość.

,,Muminki szukają domu" Eleny Selena to przecudowna, barwna, jak też wyżej wspomniałam przestrzenna książeczka z przygodą Muminków. Tym razem Muminek wraz z mamą szukają domu na zimę i taty Muminka.

Jak sami widzicie przygoda ekscytująca. Książka jest krótka, ale wyjątkowa. Dodatkowo twarda oprawa nadaje jej uroku.

Polecam z całego serca.

Legendy o duchu gór
Opracowanie Zbiorowe0
Okładka ksiązki - Legendy o duchu gór

Dlaczego Ducha Gór nazwano Liczyrzepą? Duch Góri mała zbieraczka kłosów O tym, jak Duch Gór opiekował się sierotami Duch Gór i uczniowie z Jeleniej Góry...

Conan Barbarzyńca. Kraina lotosu
opracowanie zbiorowe0
Okładka ksiązki - Conan Barbarzyńca. Kraina lotosu

Conan wyrusza na wyprawę do Khitaju, aby zwrócić prawowitemu właścicielowi niegdyś przeklęty miecz, znany jako Kieł Nocnej Gwiazdy. Prędko jednak zostaje...