MS Project 2002. Zarządzanie projektami

Wspomaganie planowania zadań
i zarządzania przedsiębiorstwem

Microsoft Project 2002 to kolejna już wersja popularnego programu do zarządzania przedsięwzięciami. Jeżeli jesteś osobą odpowiedzialną za utworzenie harmonogramu przedsięwzięcia, oszacowanie jego kosztów, zarządzanie zasobami ludzkimi i sprzętowymi lub jeśli chcesz porównywać plan z jego wykonaniem - ten program ułatwi Ci pracę.

Podręcznik łączy teorię z praktyką. Opisano w nim teoretyczne podstawy poszczególnych narzędzi dostępnych w MS Project 2002. Część praktyczna następująca po wyjaśnieniach teoretycznych umożliwia wykorzystanie nabytych wiadomości. Ma ona formę ćwiczeń. Dzięki ich wykonaniu nabędziesz umiejętności, które później z całą pewnością będą przydatne w pracy.

Omówiono: Interfejs programu MS Project i sposoby wyświetlania danych za pomocą widoków Zarządzanie zadaniami i zasobami Przydzielanie zasobów do zadań Kalendarze - ustalanie czasu pracy i dni wolnych Tworzenie budżetu projektu i analiza przepływów gotówkowych Rozwiązywanie problemów z nadmiernym obciążeniem zasobów i optymalizacja projektu Analizy odchyleń terminów, kosztów oraz pracy Tworzenie raportów Wymianę informacji pomiędzy MS Project i innymi aplikacjami Wspomaganie planowania zadań i zarządzania przedsięwzięciami Książka ta zawiera wiele cennych informacji zarówno dla tych użytkowników rozpoczynających pracę z aplikacją MS Project, jak i dla tych, którzy mają doświadczenie z tą i poprzednimi wersjami programu. W przypadku, gdyby niektóre ćwiczenia sprawiały jednak problem, na płycie CD zawarte są filmy instruktażowe zapisane w formacie wmv. Zawierają one zapis wideo niektórych czynności opisanych w treści ćwiczeń.

Twórz nowe projekty, zarządzaj zadaniami i przydzielaj zasoby Zautomatyzuj opracowywanie budżetu swoich przedsięwzięć Poznaj różne sposoby prezentacji graficznej diagramów projektów Twórz przejrzyste raporty z wykonanych zadań

Informacje dodatkowe o MS Project 2002. Zarządzanie projektami:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2003-09-16
Kategoria: Poradniki
ISBN: 837361057X

Kup książkę MS Project 2002. Zarządzanie projektami

MS Project 2002. Zarządzanie projektami - opinie o książce

Sebastian Wilczewski0
Okładka ksiązki - MS Project 2010 i MS Project Server 2010. Efektywne zarządzanie projektem i portfelem projektów

Planowanie i zarządzanie projektem oraz portfelem projektów Opracowywanie i kontrola budżetu oraz zasobów Zarządzanie dokumentacją i ryzykiem związanym...

MS Project 2007 i MS Project Server 2007. Efektywne zarządzanie projektami
Sebastian Wilczewski0
Okładka ksiązki - MS Project 2007 i MS Project Server 2007. Efektywne zarządzanie projektami

Poznaj najnowszą wersję doskonałego narzędzia wspomagającego zarządzanie projektami Zdefiniuj zakres projektu i podziel go na zadania Wykorzystaj...