Mówisz: pomidor, a ja na to: zamknij się!

O seksie:

On mówi: "Ja chcę uprawiać seks codziennie, ale Annabelle chce to robić tylko raz w tygodniu. Tak więc idziemy na kompromis: uprawiamy seks raz w tygodniu".
Ona mówi: "Jeff twierdzi, że rozmowa o pieniądzach przed seksem gasi podniecenie. Ale tak jest tylko wtedy, gdy gadasz o tym, że nie masz forsy. Gdy rozmawiasz przed seksem o pieniądzach, które masz, jest to niezwykle podniecające".

"Ty mówisz: pomidor, a ja na to: zamknij się!" Annabelle Gurwitch i Jeff Kahn jest opowieścią bezlitośnie naturalistyczną i niesamowicie śmieszną. Bez wątpienia książka wzbudzi zarówno wesołość jak i przerażenie w sercach wszystkich współmałżonków (nie wspominając już o singlach, którzy rozważają przejście w stan małżeński). Powinni ją przeczytać wszyscy, którzy już się zorientowali, że "zakochanie" może zaprowadzić aż tak daleko!

Informacje dodatkowe o Mówisz: pomidor, a ja na to: zamknij się!:

Data wydania: 2011 (data przybliżona)
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Tytuł oryginału: You Say Tomato, I Say Shut Up
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Koziej Magdalena

Tagi: bóg

Kup książkę Mówisz: pomidor, a ja na to: zamknij się!

Mówisz: pomidor, a ja na to: zamknij się! - opinie o książce

Avatar użytkownika - Aramina
Aramina
Przeczytane:2021-10-25, Ocena: 3, Przeczytałam, 52 książki 2021,

Nic wybitnego, ale warte przeczytania. Na swoim przykładzie autorzy rozprawiają się z wieloma stereotypami dotyczącymi instytucji małżeństwa. W każdym rozdziale dany aspekt zostaje przedstawiony z damskiej i męskiej perspektywy. Dużo odwagi wymagało pisanie o życiu z chorym dzieckiem, ich ukochany synek rodził się z zespołem różnych wad wrodzonych, jak np. brak odbytu, zwyrodniała nerka, rozszczep kręgosłupa. Ich codzienność w pierwszych latach po porodzie to niekończąca się walka o przetrwania związku, no i walka o zdrowie dziecka. Hartu ducha nie można im odmówić, a obserwacje dotyczące różnic między płciami są bardzo trafne ale i pobudzają do śmiechu. Przytaczają też badania nad małżeństwem, wyniki sond i badania satysfakcji w życiu, największe problemy, z którymi prędzej czy później muszą się zmierzyć pary małżeńskie.

Kyle
T.M. Piro