Morze słów, ocean milczenia

"Morze słów, ocean milczenia" to gorzka opowieść o losach dziewczyny uwięzionej w piwnicy.
Poznajemy strach ofiary, bezwzględność oprawców. Nagle po zdumiewającym zwrocie akcji, dramat zaczyna się rozgrywać na dwóch płaszczyznach, ukazując ludzkie odruchy jednego z przestępców. Umiejętnie budowane napięcie między bohaterami prowadzi do zaskakującego finału.
Książkę czyta się szybko, w skupieniu, lekturę kończymy pełni uczucia niedosytu i żalu, że to już koniec.
Niezatarty ślad, jaki w umyśle czytelnika pozostawia lektura "Morza słów, oceanu milczenia" czyni z tej książki po prostu zjawiskową pozycję.

Informacje dodatkowe o Morze słów, ocean milczenia:

Wydawnictwo: e-bookowo.pl
Data wydania: 2016 (data przybliżona)
ISBN: 978-83-7859-762-9

Tagi: bóg

Kup książkę Morze słów, ocean milczenia

Morze słów, ocean milczenia - opinie o książce

Kupiłam e-booka całkiem nieznanej mi autorki. To było moje pierwsze spotkanie z Panią Hruzik ale jakże udane. Przeczytałam w kilka godzin. Pomysł na fabułę może niezbyt nowatorski ale wykonanie bardzo mi się podobało. Porwano dziewczynę, która została uwięziona w piwnicy. Jeden z oprawców od czasu do czasu pozwala jej z niej wyjść. Wypuszczając Klaudię daje jej nadzieję. Zamykając, ponownie ją odbiera. I znowu daje nadzieję i ją odbiera, ponownie daje i odbiera.... Jak to się zakończy musicie sprawdzić sami.

Aleje wykolejeńców
Ilona Hruzik0
Okładka ksiązki - Aleje wykolejeńców

"Aleje wykolejeńców" to trzy opowiadania osadzone we współczesnych realiach, w których podjęto próbę odpowiedzi na trudne, aktualne pytania....

Kyle
T.M. Piro