Mopsik, który chciał zostać wróżką. Tom 7

Pomachaj ogonem, jeśli wierzysz we wróżki! Peggy szuka wróżki, który spełni jej życzenie! Poznaj ciąg dalszy przygód mopsika Peggy! Peggy jest załamana, kiedy dowiaduje się, że park, do którego codziennie chodzi ze swoją opiekunką, a zarazem najlepszą przyjaciółką Chloe, ma zostać zamknięty. Dziewczynka ma plan, jak uratować skwer - planuje letni jarmark i sprzedaż wypieków. Peggy wpada jednak na lepszy pomysł. Wystarczy tylko znaleźć wróżkę, która spełni marzenie Chloe!

Informacje dodatkowe o Mopsik, który chciał zostać wróżką. Tom 7:

Wydawnictwo: Wilga
Data wydania: 2022-06-01

Kup książkę Mopsik, który chciał zostać wróżką. Tom 7

Mopsik, który chciał zostać wróżką. Tom 7 - opinie o książce

Peggy oraz Chloe mają swój ulubiony part, do którego zaglądają codziennie. Kiedy się dowiadują, że ma zostać zlikwidowany, obie postanawiają zrobić coś, aby do tego nie doszło. Chloe chce zorganizować, na którym będą sprzedawane wypieki. Pomysł Peggy jest zupełnie inny. Zamierza poprosić o pomoc wróżkę. Tylko jak ją znaleźć? Czy uda się uratować park.

To nasze kolejne spotkanie z bohaterami z książki, z czego bardzo się cieszymy. Ta seria skradła nasze serca. Historia, w książce była ciekawa, momentami zabawna i zdecydowanie wciągająca małego czytelnika.

Ilustracje są ładne, ciekawe, czarno – białe. Przyciągają wzrok i zachęcają do poznania treści.

Tekst ciekawy, a przy tym zrozumiały dla dziecka. Dzięki temu, że jest napisany większą czcionką, doskonale będzie służyć do samodzielnego czytania.

Zarówno Peggy, jak i Chloe są bohaterkami ciekawymi, których po prostu nie da się lubić.

„Mopsik, który chciał zostać wróżką.” to książka, z którą młody czytelnik spędzi świetny czas. My zdecydowanie polecamy.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Mopsik, który chciał zostać czarownicą. Tom 10
Bella Swift0
Okładka ksiązki - Mopsik, który chciał zostać czarownicą. Tom 10

Pełna magii opowieść z mopsikiem w roli głównej! Mopsik Peggy i Chloe cieszą się, że do sąsiedniego domu wprowadza się nowa rodzina. Dziewczynka liczy...

Mopsik, który chciał zostać reniferem
Bella Swift0
Okładka ksiązki - Mopsik, który chciał zostać reniferem

Trzeci tom przygód przeuroczego mopsika o imieniu Peggy. Nadchodzą święta Bożego Narodzenia i przed psiakiem staje nie lada zadanie! Rodzina, u której...