Montessori. Poznaję świat. Moje emocje

Co pomaga na smutek? Czy koperek może być straszny? Kiedy najłatwiej buduje się wieżę?

Książki z serii ,,Montessori. Poznaję świat" pomogą odpowiedzieć na ważne dla maluszka pytania, a przy okazji staną się pretekstem do wspólnego przytulania podczas czytania. Miłej zabawy!

Informacje dodatkowe o Montessori. Poznaję świat. Moje emocje:

Wydawnictwo: Zielona Sowa
Data wydania: 2023-07-12

Kup książkę Montessori. Poznaję świat. Moje emocje

Montessori. Poznaję świat. Moje emocje - opinie o książce

Avatar użytkownika - mrs_zolza
mrs_zolza
Przeczytane:2023-08-08, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,

"Montessori. Poznaję świat" to seria książek pokazujących dziecku świat i zachęcających do samodzielnego odkrywania go.

Zapoznają dzieci z tematami życia na wsi, samodzielnego ubierania się i towarzyszących nam nieustannie emocji.

"Moje emocje" to część, gdzie kolejne dwie strony poświęcone zostały danej emocji. Na przykładzie codziennych wydarzeń dzieci mają okazję poznać sytuacje, w których mogą odczuwać radość, smutek, złość, ekscytację i strach.
Książki są kartonowe z zaokrąglonymi brzegami i przeznaczone dla dzieci już od 1 roku życia.

Tekst jest dostosowany do umiejętności maluchów a realistyczne ilustracje dodatkowo wspomagają rozwój i kojarzenie faktów.

Oprócz treści na każdej rozkładówce czeka na maluchy także zadanie. Czasem trzeba coś wskazać palcem, czasem nazwać kolory czy kształty lub też wydać odpowiedni dźwięk.

Myślę, że to świetna seria dla maluchów choć u mnie bardzo spodobały się 2 i 4-latkowi.

Tata
Izabela Michta0
Okładka ksiązki - Tata

Kuba bardzo lubi zostawać sam z tatą w domu. Chlap, chlap! Brum, brum! Bam, bam! W co będą się dziś bawić? "Do Uszka Maluszka" dedykujemy wszystkim małym...

Czytam sam, klasa 1 Filip
Izabela Michta0
Okładka ksiązki - Czytam sam, klasa 1 Filip

Czytanie to podstawowa metoda nauki słownictwa. Podczas czytania zwracamy uwagę nie tylko na pojedyncze słowa, ale na całe zdania, dzięki czemu uczymy...

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;