Och! Na wszystkie serki świata!

Mama ma dziś urodziny!

Jaki prezent jej sprawimy?

Ta rymowana opowiastka to świetne wprowadzenie najmłodszych w świat finansów.

Mon i Netka chcą kupić prezent urodzinowy mamie. Nie mają jednak pieniędzy. Czy myszkom uda się je zdobyć?

Razem z sympatycznymi bohaterami najmłodsi będą odpowiadać na pytania, bawić się w płacenie i oszczędzanie, dowiedzą się także, że każda rzecz ma określoną wartość, a bankomat nie wypłaca pieniędzy, jeśli wcześniej ich nie zarobimy i nie wpłacimy do banku.

Podczas czytania dzieci będą otwierać okienka, umieszczą pieniądze w kasie, a potem złożą skarbonkę, która zachęci do oszczędzania.

Netka drapie się po pyszczku:

Co ty zrobiłbyś, braciszku?

Ach! Na wszystkie serki świata!

Zaoszczędziłbym do lata!

Polecamy również inne książki z akcesoriami:

Buziaczek, piżamka i hop do spanka!

Czary-mary kąpielowe, hop do wody i gotowe!

Informacje dodatkowe o Mon i Netka. Moja pierwsza ekonomia. Książka z okienkami i akcesoriami: skarbonką, monetami, banknotami i naklejkami:

Wydawnictwo: Jedność
Data wydania: 2024-05-13
Tytuł oryginału: Din i Neret. El meu primer llibre d

Tagi: Książki interaktywne oraz książki aktywizujące Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Pierwsze lata życia - początki nauczania Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Opowiadania dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 3 lat

Kup książkę Mon i Netka. Moja pierwsza ekonomia. Książka z okienkami i akcesoriami: skarbonką, monetami, banknotami i naklejkami

Zły Samarytanin
Jarosław Dobrowolski ;