Mój tata, mój świat

Olivier nigdy nie poznał swojego dziadka. Ale gdyby choć raz go spotkał, o czym mógłby z nim porozmawiać? Chłopiec uznaje, że najlepsza na taką okazję byłaby opowieść o wspaniałym człowieku -- tacie, który zawsze jest blisko. Dziadek na pewno byłby dumny z syna!

Chwytająca za serce, pięknie zilustrowana książka o ojcostwie -- i wspólnym poznawaniu świata. Pokazuje, jak pełna miłości i zaangażowania relacja z dzieckiem buduje jego poczucie własnej wartości i pozwala mu rozwinąć skrzydła.

Idealna do rodzinnego głośnego czytania.

Informacje dodatkowe o Mój tata, mój świat:

Wydawnictwo: Słowne młode
Data wydania: 2022-09-28
Kategoria: Inne
Tytuł oryginału: My Dad, My Rock

Kup książkę Mój tata, mój świat

Mój tata, mój świat - opinie o książce

Czytając tę książkę miałam wątpliwości komu w rzeczywistości była dedykowana: dzieciom czy może jednak ich tatusiom?

Na każdej stronie w przepiękny sposób mamy pokazane niezwykle relacje łączące ojca i jego dziecko. Nie ma wątpliwości, że dla naszego małego bohatera tata jest centrum jego własnego wszechświata. Działa to również w drugą stronę- co rusz widać jaką troską i miłością darzy chłopca jego tata.

Jednak pod osłoną pięknych ilustracji, a także treści kryje się ważne przesłanie do tatusiów. W naszych czasach wielu z nich nie doświadczyło ojcowskiej miłości kiedy sami byli jeszcze dziećmi. Z tego powodu w rodzicielstwie czują się nieco jak dzieci błądzące we mgle. W końcu nikt im nie pokazał jak należy być ojcem.

Ale czy to sprawia, że nie sprawdzą się w swojej roli? Ależ oczywiście, że nie.

Tata naszego bohatera nie został wychowany przez własnego ojca, ale dla swojego synka jest najwspanialszym bohaterem. Wykonuje swoją "pracę" bardzo dobrze i będąc wspaniałym tatą zostanie równie cudownym dziadkiem.

To przepiękna, wzruszająca pozycja, która idealnie nada się na prezent dla każdego taty ?

Rok szarańczy
Terry Hayes