Mój pierwszy kurs niemieckiego. 600 słów i zwrotów. Kapitan Nauka

Zacznij przygodę z niemieckim i poznaj najważniejsze słówka i zwroty.

Mój pierwszy kurs niemieckiego krok po kroku wprowadzi cię w świat niemieckiego słownictwa i pomoże w skutecznym zapamiętywaniu. Specjalnie dobrane łamigłówki zachęcą do samodzielnej nauki początkujących użytkowników języka niemieckiego niezależnie od wieku.

Książka zawiera:

ponad 600 słów i zwrotów przydatnych w codziennej komunikacji, ćwiczenia i łamigłówki pomagające utrwalić wiedzę, pełne szczegółów ilustracje do wyszukiwania i kolorowania, ponad 100 naklejek zachęcających do samodzielnej nauki, nagrania MP3 profesjonalnych lektorów pozwalające ćwiczyć poprawną wymowę.

Jak po niemiecku życzyć komuś ,,wszystkiego najlepszego"? Jak nazywają się członkowie dalszej rodziny? Jak zapytać o drogę i kupić bilet, jak zapłacić w sklepie, a jak poprosić o pomoc? Mój pierwszy kurs niemieckiego pomoże poznać i zapamiętać podstawowe słowa i zwroty przydatne w codziennych sytuacjach.

Ćwicz praktyczne wyrażenia i dogaduj się łatwiej!

Kapitan Nauka to marka, która wspiera rozwój dziecka przez kreatywną zabawę.

Nasze produkty dostosowane są do potrzeb maluchów, przedszkolaków oraz uczniów i rozwijają kluczowe umiejętności m.in. nauki mowy, czytania, liczenia czy mnożenia. Są świetną alternatywą dla smartfona czy komputera, a czas spędzony przy wspólnych rozgrywkach, w gronie rodziny lub rówieśników wzmacnia więzi i umiejętności komunikacyjne. Nad zawartością merytoryczną czuwają eksperci: nauczyciele, pedagodzy, psycholodzy i terapeuci.

Informacje dodatkowe o Mój pierwszy kurs niemieckiego. 600 słów i zwrotów. Kapitan Nauka:

Wydawnictwo: Edgard
Data wydania: 2025-02-05
Kategoria: Języki obce

Tagi: Nauka języków Książki w opracowaniu dla osób uczących się języków Samouczki językowe Książki interaktywne oraz książki aktywizujące Niemiecki Dzieci od ok. 5 lat

Kup książkę Mój pierwszy kurs niemieckiego. 600 słów i zwrotów. Kapitan Nauka

Nadwarciański szlak rowerowy Atlas rowerowy
Praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Nadwarciański szlak rowerowy Atlas rowerowy

PrzewodnikLokalne szlakiBaza noclegowaRezerwaty przyrodySzlaki pieszeZabytki i ciekawostki...

Top model. Moda i styl
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Top model. Moda i styl

Seria książek dla dziewczyn małych i dużych, które lubią rysować, interesują się modą albo marzą o tym, żeby zostać projektantką lub stylistką. W...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk