Jak zachować wiarę w czasach ucisku, lockdownów i życiowych ograniczeń? Jak utrzymać nadzieję w atmosferze niepewności? Jak wytrwać w ufności, gdy izolacja i segregacja pomnażają zniechęcenie i życiowe frustracje? Jak pokonać pustkę, depresję i lęk?
Na te pytania odpowie słowo Boże, zawsze nowe i dostosowane do naszego tu i teraz. Komentarze biblijne do wybranych tekstów na każdy dzień i tydzień wnoszą nowe światło i przemieniają życie. Czytelnik uczy się rodzajów modlitwy i jej efektów. Poznaje rzeczywistość walki duchowej i jest zachęcany do codziennej pracy nad sobą. Przesłanie książki kształtuje cierpliwą wytrwałość w trudach, prześladowaniach i zmiennych okolicznościach życia. Czytelnik nabiera coraz większej siły wiary, mocy wytrwałości i ufności w Bożą ochronę.
Książka stanowi ciekawe i wnikliwe studium biblijno-pastoralne pomocne w formacji chrześcijańskiej, które może być inspiracją do kazań lub konferencji, a także pomocą do rekolekcji w ciągu życia oraz formacji rodzin i wspólnot.
Wydawnictwo: Homo Dei
Data wydania: 2021 (data przybliżona)
Kategoria: Duchowość, religia