Moc miłości. Myśli dla serca i duszy

Inne wydania:

Jenna Ortega, uwielbiana na całym świecie aktorka młodego pokolenia, zaprasza w podróż pełną wzruszeń z książką w ręku. Napisany przez nią poradnik przypomina czytelnikom, że w każdym drzemie potężna moc i żenigdy nie jesteśmy sami. Zawsze otacza nas miłość.

"Moc miłości. Myśli dla serca i duszy" to książka, która może cię wspierać w najtrudniejszych chwilach, a przyda się także w najradośniejszych momentach życia. Pokazuje, że miłość to uniwersalna siła, która pozwala nam przetrwać na przekór wszystkiemu.Zachęca do akceptacji samego siebie, budowania wartościowych relacji z innymi i czerpania radości z najmniejszych nawet rzeczy.

Informacje dodatkowe o Moc miłości. Myśli dla serca i duszy:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2023-11-08
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: It's All Love: Reflections for Your Heart and Soul

Tagi: Samodzielne rozwiązywanie problemów i rozwój osobisty

Kup książkę Moc miłości. Myśli dla serca i duszy

Moc miłości. Myśli dla serca i duszy - opinie o książce

Avatar użytkownika - zaczytanaulcia
zaczytanaulcia
Przeczytane:2023-11-15, Ocena: 5, Przeczytałem,

"Nie potrzebujesz mnóstwa ludzi w swoim życiu- wystarczy tych kilkoro najbliższych, którzy przypominają ci o twojej wartości, przynoszą spokój, kiedy sama nie możesz go w sobie odnaleźć."

🌿🌿🌿

Meandrująca w najczulsze zakamarki ludzkiej duszy.
Przejmująca do głębi, niezwykle mądra i potrzebna.
Ukazująca niezwykłą siłę, jaka drzemie w każdym z nas.

Lubicie poradniki?
Ja raczej sięgam po nie sporadycznie.
Lecz kiedy zobaczyłam cudowną okładkę książki "Moc miłości. Myśli dla serca i duszy", po prostu chciałam się zagłębić się w jej lekturze. I nie ma co się oszukiwać - wrażenie zrobiła na mnie także autorka poradnika. Kogo, jak kogo, ale Jenny Ortegi na pewno większości z Was nie muszę przedstawiać 😉

Pierwsze, co mnie urzekło w tej książce to szata graficzna - delikatna, przyciągająca wzrok. Jednak wnętrze tej książki przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Subtelne, przejrzyste.
Mamy tu dziewięć rozdziałów, podzielonych na krótkie podrozdziały, opatrzone złotymi myślami autorki. Każdą tę myśl, autorka rozwija, odzwierciedlając w niej swoje doświadczenie życiowe - zarówno te prywatne, jak też zawodowe.
Nawiązuje do rodziny, wiary, ale także do swojej wewnetrzej siły, z której nieustannie czerpie.
Udowadnia, że nutka zrowego egoizmu jest potrzebna do tego, by uwierzyć w siebie. Czasami trzeba postawić siebie i swoje "ja" na pierwszym miejscu.
Czasami, żeby coś osiągnąć, trzeba wyjść przed szereg. Jednak nie należy zapominać o tym, by w dążeniu do realizacji swoich marzeń, nikogo nie zranić.

Pamiętajmy, że każdy z nas jest człowiekiem. Nic nikomu nie przychodzi z łatwością.
Jenna, aby znaleźć się w miejscu, w którym obecnie jest, musiała zmagać się z porażkami, niedoskonałościami. Ale dzięki wierze w siebie i w swoje możliwości, osiągnęła sukces. Dzięki uporowi i ciężkiej pracy, spełniła marzenia.
W swoim poradniku udowadnia, że każdy z nas może zrealizować swoje cele. Nawet, jeśli za którymś razem nie wyjdzie, trzeba otrzepać kolana i iść dalej. Trzeba wierzyć w siebie i swoje możliwości.

"Moc miłości. Myśli dla serca i duszy" to skarbnica pięknych i mądrych słów, do których ja z pewnością nieraz będę wracać. W końcu "wszyscy pragniemy ujrzeć miłość w swoim obiciu w lustrze".
Prawda?

Kyle