Misiatata wraca do domu

Urocza opowieść o radosnym, pełnym wspaniałych przygód świecie małego niedźwiadka, który lubi czasem  trochę pobroić. Pod bacznym okiem Misiataty niedźwiadek poznaje otaczający świat, zdobywa doświadczenia i powoli uczy się samodzielności. Ma przy tym bogatą wyobraźnię i jest prawdziwym marzycielem. Jest zakochany w błękitno-zielonych włosach  syrenki i bardzo chciałby z nią  kiedyś popływać w rzeczce.

Proste i nieskomplikowane historyjki o Małym Misiu  budzą zaciekawienie kilkulatków, działają kojąco i uspokajająco, idealnie dostosowując się do możliwości poznawczych małych dzieci. Staroświecki urok klasycznych ilustracji - delikatna kreska rysunków i pastelowe kolory, jest dodatkowym walorem tych uroczych historyjek. Przepiękne, rysunki mistrza ilustracji dziecięcej Maurice'a Sendaka przenoszą czytelników - tych małych i dużych - do zadziwiającego misiowego świata i tworzą aurę harmonii i bezpieczeństwa.

Książeczka o Małym Misiu bawi, rozwija wyobraźnię i empatię. Idealna dla dzieci którym czytają rodzice i tych, które samodzielnie stawiają pierwsze czytelnicze kroki.

Informacje dodatkowe o Misiatata wraca do domu:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie
Data wydania: 2017-09-14
Tytuł oryginału: Father Bear Comes Home

Kup książkę Misiatata wraca do domu

Misiatata wraca do domu - opinie o książce

Mały Miś
Else Holmelund Minarik0
Okładka ksiązki - Mały Miś

Po raz pierwszy w Polsce seria książeczek o przygodach Małego Misia, znanego z animowanego serialu Pierwszy tom niezwykłej serii przygód...