Miłość i inne konflikty

Kto się lubi, ten się czubi Czy można kłócić się produktywnie? Czy spór poprawia relacje w związku? Czy sprzeczki mogą być zdrowe?

Po sprzeczce Ci wszystko wybaczę

Na początku był chaos. Potem świat uległ pewnemu uporządkowaniu. Następnie pojawił się człowiek i rozpoczęła się era konfliktów. Wszystko wskazuje na to, że ludzie nie potrafią żyć w zgodzie; do pełni szczęścia najwyraźniej brakuje nam sprzeczek, sporów i ciągłych zastrzyków adrenaliny.

A Ty? Jak radzisz sobie w sytuacjach konfliktowych? Czy kłótnia w Twoim wykonaniu prowadzi do konstruktywnego rozwiązania problemu, czy też raczej jest zarzewiem nowej wojny? Sprzeczki i twarda wymiana zdań nie muszą powodować zagęszczenia atmosfery w Twoim związku. To doskonała okazja, by właśnie ją oczyścić. Warto jednak przeprowadzić tę operację z chirurgiczną precyzją. Wykorzystaj tę okazję do przedstawienia swoich racji -- szczerze, otwarcie i z zaangażowaniem. Dowiedz się, jak osiągać swoje cele, wygrywając utarczki, lecz grając fair play. Poznaj taktyki łagodzenia scysji oraz techniki rozwiązywania każdego sporu. Zostań fechmistrzem potyczek werbalnych!

Czy wiesz, że: Mężczyźni kłócą się inaczej niż kobiety? Dzięki kłótni lepiej poznasz siebie? Kłótnie odkrywają ukryte problemy? Możesz zapobiec wybuchowi agresji? Poprzez konflikt umacniasz więzi?

Informacje dodatkowe o Miłość i inne konflikty:

Wydawnictwo: Sensus
Data wydania: 2009-03-23
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Miłość i inne konflikty

Miłość i inne konflikty - opinie o książce

Kyle
T.M. Piro