Miłość i inne deliria

,,Miłość i inne deliria" to książka o uzależnieniu i strachu przed uczuciami, które biorą się z niezaspokojonych potrzeb. To autentyczne świadectwo ucieczki od życia. Pomaga refleksyjnie przyjrzeć się własnym demonom i z bezpiecznej odległości ocenić, jaką trajektorię przybiera nasze życie.

Książkę najcelniej streszcza hasło: kobieta, alkohol, seks... katastrofa. To historia kilku kobiet i ich zabójczego związku z mężczyznami i alkoholem.

Bohaterki Miki Dunin zdobyły się na odwagę, by opowiedzieć o kolejnych etapach życia pod wpływem alkoholu, miłosnego zamroczenia i seksualnej obsesji. Z perspektywy czasu szczegółowo analizują historie swojego uwikłania i pokazują spustoszenie, jakie uczyniło ono we wszystkich sferach ich życia i relacjach z bliskimi.

Książka zachwyca pięknymi słowami. Mika Dunin po mistrzowsku nas nimi uwodzi, nawet wówczas, gdy pokazuje sponiewierane marzenia.

Mika Dunin jest autorką dwóch dotychczas wydanych książek: ,,Antyporadnik" i ,,Alkoholiczka". W 2017 roku została laureatką (wraz z Kingą Dębską) najbardziej prestiżowego polskiego konkursu scenariuszowego Script PRO 2017, za scenariusz ,,Zabawa, zabawa" o kobietach ,,na zakręcie".

Informacje dodatkowe o Miłość i inne deliria:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2018-10-03

Kup książkę Miłość i inne deliria

Miłość i inne deliria - opinie o książce

Antyporadnik: jak stracić męża, żonę i inne ważne osoby
Mika Dunin0
Okładka ksiązki - Antyporadnik: jak stracić męża, żonę i inne ważne osoby

Hm, niestety, nie znam lepszego, a przy tym mniej drastycznego od tragedii, wypadku, nieszczęścia, sposobu, żeby zatrzymać się w tym szalonym biegu i zacząć...

Alkoholiczka
Mika Dunin0
Okładka ksiązki - Alkoholiczka

Zachwyciło mnie w tej książce każde słowo, każde zdanie Ewa Woydyłło Oparta na faktach opowieść o piciu, wychodzeniu z uzależnienia oraz o nauce normalnego...

Baśka. Łobuzerka
Basia Flow Adamczyk