Miłość chodzi po Woodstocku

"Jest to książka, która wspaniale pokazuje jak wielka jest Miłość Boga, że kiedy zaufamy Bogu, to możemy bez problemu stawić czoła przeciwnościom losu i iść z miłością do innych ludzi." źródło opisu: Wydawca źródło okładki: zdjęcie autorskie

Informacje dodatkowe o Miłość chodzi po Woodstocku:

Data wydania: 2016-06-08
Kategoria: Duchowość, religia

Kup książkę Miłość chodzi po Woodstocku

Miłość chodzi po Woodstocku - opinie o książce

Avatar użytkownika - owuwu
owuwu
Ocena: 6, Przeczytałam, Mam,

Czy oglądając relację z Przystanku Woodstock zastanawiałeś się co kryje się w poszczególnym uczestniku festiwalu?
Każdy z nas nosi jakieś mniejsze lub większe rany zadane przez życie. Niektórzy potrafią sobie z nimi radzić, inni nie.  Skutkiem nieprzepracowanych emocji, zdarzeń, myśli mogą być różne zachowania, niekonieczne akceptowane przez społeczeństwo.
Ogladając relację z Woodstocku często możemy zobaczyć pijanych, naćpanych, brudnych, agresywnych ludzi. Często oceniamy ich po okładce, odrzucamy. Mówimy, że nie chcielibyśmy mieć z nimi nic wspólnego.
Ale ks. Jaroszewicz twierdzi inaczej. Nie odrzuca żadnego przypadku, nawet tego najgorszego. Wysłucha, powie dobre słowo, poda rękę, nie oceni tak jak my to robimy. A potem pisze książkę o tych przypadkach aby przekonać nas, że w tych brudnych, pijanych, naćpanych ludziach też jest Jezus, który cierpi razem z nimi.
Książka uczy nas jak nie odrzucać człowieka. Żeby go ocenić najpierw go poznaj. A jeśli możesz po prostu pomóż lub jeśli nie możesz tylko bądź, gdy wylewa swoje łzy.  Doceń to, że wylewa je właśnie Tobie.

Avatar użytkownika - AgnieszkaG
AgnieszkaG