Najlepsze dania mięsne z piekarnika, patelni i gotowane.
Może niechętnie się do tego przyznajemy, ale prawdą jest, że jeśli chodzi o mięso, to większość z nas lubi je tak samo, jak nasz jaskiniowy przodek. Zresztą nic dziwnego, bo jest to produkt, który można przyrządzać na niezliczoną ilość sposobów. W zależności od użytych dodatków i metody przygotowania za każdym razem smakuje inaczej. Prawdę mówiąc, przygotowanie mięsnej potrawy, no może poza paroma najwykwintniejszymi, jest też trochę łatwiejsze niż niejednego dania wegetariańskiego. Tak więc nawet mało doświadczona pani domu z kawałka wieprzowiny, wołowiny czy drobiu jest w stanie przygotować przyzwoity obiad. Może to nie będzie arcydzieło, ale da się zjeść. Natomiast kucharz - artysta z kawałka mięsa wydobędzie prawdziwą poezję smaków. Spróbujmy stać się artystami, potraktujmy zawarte w tej książce wiadomości i przepisy jak niezbędne narzędzia i twórzmy wspaniałe kulinarne dzieła.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2015-09-10
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 176
Seria błyskawicznych poradników, zawierających jasno sformułowane kompetentne i konkretne odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania. Wszystko w...
Razem z autorami wędrujemy po całym świecie, od najdalej położonych regionów polarnych po najzwyklejsze lasy. Mamy okazję podziwiać przeróżne zwierzęta...
Chcę przeczytać,