Mięsa na domowe obiady
Planując posiłek zarówno codzienny, jak i bardziej uroczysty, często zastanawiamy się, jakie mięso wybrać i jak je przyrządzić. Aby ułatwić Państwu decyzję, proponujemy przepisy na mięsa przygotowywane na różne sposoby. Obok przepisów na mięsa, które przygotowujemy tradycyjnie, takie jak wołowina, cielęcina i wieprzowina, pojawiają się rodzaje mięs rzadziej przez nas używane, np. baranina, jagnięcina, dziczyzna. Wszystkie można przyrządzać na gorąco i na zimno, piec, smażyć, dusić, gotować. Wszystkie te sposoby uwzględniliśmy w naszej książce. Sięgnęliśmy przy tym po przepisy nie tylko z naszej, polskiej, kuchni (np. zrazy zawijane, kotlety schabowe), ale też z kuchni innych krajów zjednoczonej Europy. Każdy znajdzie dla siebie coś, co uzna za warte wypróbowania. Duży wybór dodatków i sosów umożliwi skomponowanie smakowitych posiłków na zwykłe i specjalne domowe obiady.
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2013-04-11
Kategoria: Kuchnia
ISBN:
Liczba stron: 176
Porozmawiajmy o emocjach! Poznaj smutną rybkę Klarę i dowiedz się, kiedy i dlaczego odczuwamy smutek. Dlaczego rybka Klara się nie uśmiecha? Jest...
Świąteczne wydanie klasyki najpiękniejszych bajek świata. Królewna Śnieżka i krasnoludki, Piękna i bestia, Dziewczynka z zapałkami oraz inne historie...
Chcę przeczytać,