Miecze i mroczna magia

Przeżyj przygodę dziesięciolecia i zatrać się w antologii najpoczytniejszych autorów fantasy.

Elryk... Czarna Kompania... Majipoor - te słowa elektryzowały kilka pokoleń entuzjastów literatury magii i miecza. Antologia ta przynosi kilkanaście kapitalnych, zupełnie nowych opowieści autorstwa najpoczytniejszych autorów tego gatunku. Historii naładowanych akcją, obfitujących w sarkastyczny humor, przerażające potwory oraz bajeczne skarby i - oczywiście - walki na miecze.

Przeżyj przygodę dziesięciolecia!

Joe Abercrombie * C. J. Cherryh * Glen Cook (z nowym opowiadaniem o Czarnej Kompanii) * James Enge * Steven Erikson * Greg Keys * Caitlín R. Kiernan * Tim Lebbon * Tanith Lee * Scott Lynch * Michael Moorcock (z zupełnie nową opowieścią o Elryku) * Garth Nix * K. J. Parker * Michael Shea * Robert Silverberg (z nową historią o Majipoorze) * Bill Willingham * Gene Wolfe

Informacje dodatkowe o Miecze i mroczna magia :

Wydawnictwo: Rebis
Data wydania: 2011-11-22
Kategoria: Opowiadania
ISBN: 978-83-7510-693-0
Tytuł oryginału: Swords & Dark Magic
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Ewa Hornowska, Tomasz Hornowski

Kup książkę Miecze i mroczna magia

Miecze i mroczna magia - opinie o książce

Avatar użytkownika - ewaboruch
ewaboruch
Przeczytane:2017-02-13, Ocena: 4, Przeczytałam, 52 książki 2017, fantastyka, SF,
Zestaw różnych opowiadań fantastycznych, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie. Część jest świetnych, część bardziej stawia na opisówki, co nie każdemu może podjeść.
Echo zgasłego świata
autor zbiorowy0
Okładka ksiązki - Echo zgasłego świata

Zbiór opowiadań z Uniwersum Metro 2033 jest owocem konkursu literackiego zorganizowanego przez wydawnictwo Insignis w roku 2015. Spośród niemal 200 zgłoszeń...

Gorętsza krew
autor zbiorowy 0
Okładka ksiązki - Gorętsza krew

"Gorętsza krew" to zbiór dwudziestu czterech opowiadań różnych autorów. Spotkasz tu takich mistrzów gatunku jak: Graham Masterton...