Podczas egzaminu na zabójcę demonów Tanjirou staje w szranki z przeobrażonym demonem i używa techniki opanowanej pod czujnym okiem mistrza Urokodakiego.
W jaki sposób chłopiec ma zamiar pokonać to uosobienie zła?!
Po powrocie do pana Urokodakiego bohater udaje się wraz z przebudzoną Nezuko do miasta, w którym każdej nocy znikają dziewczęta.
Wydawnictwo: Waneko
Data wydania: 2020-05-18
Kategoria: Komiksy
Po zwycięstwie nad demonem w bębenkowej rezydencji Tanjirou natrafia na Zenitsu Agatsumę i bijącego go chłopaka z łbem dzika na głowie! Widząc to, rusza...
Brutalne starcie z Większym Księżycem Pierwszym wreszcie zostaje rozstrzygnięte!Zmuszeni do wykorzystania wszystkich sił zabójcy demonów z trudem odnoszą...
Przeczytane:2020-07-03, Ocena: 4, Przeczytałem,
OLDCHOOLOWY MIECZ
„Miecz zabójcy demonów” to kolejna nowa seria, która zaskoczyła mnie bardzo pozytywnie. Sięgając po pierwszy tom, spodziewałem się lekkiego shounena w stylu „Dororor i Hyakimaru”, tymczasem dostałem kawał świetnej opowieści na skrzyżowaniu fantasy, bitewniaka i horroru. Zadziwiająco lekką, staroświecką jeśli chodzi o szatę graficzną, ale dzięki temu jeszcze bardziej wyróżniającą się na tle podobnych dzieł. Oczywiście in plus.
Tanjirou przeszedł wiele. Najpierw tragedia, która pozbawiła życia bliskie mu osoby, potem trening, któremu nie miał prawa sprostać, a teraz zmaga się z egzaminem na zabójcę demonów. By go zdać, musi pokonać przeobrażonego demona, który zabił już niejednego ucznia. Czy ma szanse?
To oczywiście zaledwie początek. Miasteczko, gdzie znikają dziewczyny staje się kolejnym celem naszego bohatera. Ale go tam czeka?