W wyniku zdradzieckiej napaści szesnastoletnia Rin Asano traci rodziców i od tamtej pory jej życiu przyświeca tylko jeden cel: zemścić się na ludziach, którzy są za to odpowiedzialni. Niestety dziewczyna nie posiada wystarczającej siły ani umiejętności, by tego dokonać. Wtedy los stawia na jej drodze bezpańskiego samuraja Manjiego. Wieść głosi, że mężczyzna własnoręcznie pozbawił życia sto osób, nie wszyscy wiedzą jednak, że ciąży na nim klątwa nieśmiertelności. Samuraj przełamie ją tylko wtedy, gdy odpokutuje swe winy, uśmiercając tysiąc złoczyńców.
Manji zgadza się zostać ochroniarzem Rin i wspólnie ruszają na poszukiwania zabójców jej rodziny.
Wydawnictwo: Kotori
Data wydania: 2022-09-20
Kategoria: Komiksy
Dwunasty już tom mangi fantasy, rozgrywającej się w schyłkowym okresie samurajskiej Japonii. Jeden z najgorszych wrogów głównych bohaterów, przywódca znienawidzonej...
Alternatywna rzeczywistość osiemnastowiecznej Japonii, epoka Edo za panowania rodu Tokugawa.W wyniku zdradzieckiej napaści szesnastoletnia Rin Asano traci...
Przeczytane:2023-02-10, Ocena: 4, Przeczytałem,
W POSZUKIWANIU WINNYCH
I drugi tomik - tom właściwie, bo solidne to to - ,,Miecza nieśmiertelnego" trafił w moje ręce i super, i znakomicie, bo bardzo dobra jest to manga. Szczególnie graficznie, bo jest w tej jej niechlujności, czasem szkicowej formie coś, co mnie kupuje, co urzeka i co buduje niesamowity klimat. I już dla samego patrzenia na to wszystko, warto byłoby po mangę sięgać. Ale jest jeszcze udana fabuła - typowa, dla takich samurajskich opowieści, ale o to przecież chodzi - więc w ostatecznym rozrachunku czytelnicy dostają coś naprawdę uwagi wartego, co fajnie rozwija się z tomu na tom, konsekwentnie podążając raz obraną ścieżką.
Nieśmiertelny Manji i szukająca zemsty Rin wspólnie wędrują, chcąc realizować swoje cele - a tymi jest zabijanie złych. I wkrótce natykają się na jednego z tych, których dziewczyna chciałaby się pozbyć, ale... Właśnie, czy to już właściwa pora? I czy istnieją okoliczności, mogące doprowadzić do zmiany zdania naszych mścicieli?