Historia życia i zawrotnej kariery artystycznej Michaela Jacksona, wielkiego artysty, ikony popkultury. Jego życie prywatne owiane było nimbem tajemnicy: ekscentryk, dwukrotnie żonaty, oskarżany o molestowanie nieletnich, poddający się licznym operacjom plastycznym, a przy tym wrażliwy człowiek wspierający hojnie działalność charytatywną i troskliwy ojciec. Od dzieciństwa na scenie, nie zaznał rodzinnego ciepła, co wpłynęło na całe jego późniejsze życie. Nagła śmierć w przededniu powrotu na scenę to jeszcze jedna zagadka, tym razem ostatnia w jego życiu.
Wydawnictwo: Videograf II
Data wydania: 2009-07-01
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Tłumaczenie: polskie
Ilustracje:zdjęcia
Przeczytane:2017-11-20, Ocena: 6, Przeczytałam, WYZWANIE CZYTELNICZE 2017- 26 KSIĄŻEK,
Książka autorstwa Kevina J. Foxa pt” Michael Jackson. Życie i śmierć króla popu” to opowieść o życiu artysty, który do końca nie był zrozumiany.
Muzyka Michaela była wyrazista, charakterystyczna dla niego samego.
Taniec odkrywał w nim miłość jaką posiadał dla swojego stylu stanowiącym dodatek do całości w dziedzinie muzyki.
Miał pecha w miłości, ale muzyka zawsze mu towarzyszyła.
Przykład. zbyt wczesne dzieciństwo poświęcone muzyce, a zaniedbał szkołę.
Fani kochali go, nie zawiedli w trudnych momentach, które miał i borykał z nimi się przez całe życie.
Był człowiekiem, który kochał, chciał być kochanym, ale przegrał walkę ze zdrowiem.
Jedynie szkoda mi jest Michaela jako osoby, gdyż mógł zrobić wiele i zrealizować swoje muzyczne marzenia.
Prawdziwe w Michaelu to był przekaz jego słów, który się zazwyczaj sprawdzał.
Wspaniały muzyk, tancerz na zawsze pozostaniesz artystą moich nastoletnich lat.
Miałam okazję oglądać film koncertowy z udziałem Michaela Jacksona dzięki wygranemu konkursowi radiowemu.
Wrażenia po obejrzeniu filmu miały dla mnie szczególną muzyczną więź. Atmosfera w trakcie oglądania filmu była godna poszanowania krakowskiej kultury wśród publiczności.
Odkryłam ,że tak nie wiele wiemy o gwiazdach, które świecą najjaśniej.
Taką właśnie osobowością był Michael.
„You Are Not Alone” – nigdy nie pozostańmy sami taka jest myśl piosenki i życie takie Michaela takie było.
O tym wie On sam.
Piękna opracowana biografia o muzyku, artyście, którą trzeba poznać, przeczytać.