Monografia ta jest opowieścią o nauczycielach i mężczyznach - jednostkach konstruujących swoje życie, o wyborach i ich konsekwencjach, o codzienności, o konfrontowaniu się ze sfeminizowanym polem zawodowym, o trudnościach związanych z przynależnością do grupy mniejszościowej, a jednocześnie o swoistych przywilejach wynikających z przynależności płciowej.[...]

Celem prezentowanego projektu badawczego było ukazanie doświadczeń biograficznych związanych z realizacją drogi zawodowej przez mężczyzn pracujących jako nauczyciele edukacji wczesnoszkolnej.

Informacje dodatkowe o Mężczyźni w pracy z dziećmi. Narracje autobiograficzne nauczycieli edukacji wczesnoszkolnej:

Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza Impuls
Data wydania: 2025-02-12

Tagi: filozofia Materiały edukacyjne Edukacja - przedmioty zawodowe i inne Nauczanie przedszkolne For people with learning / communication difficulties Dla dorosłych początkujących czytelników Interest age: from c 17 years

Kup książkę Mężczyźni w pracy z dziećmi. Narracje autobiograficzne nauczycieli edukacji wczesnoszkolnej