Medytacja chrześcijańska w praktyce

,,Jeśli ktoś jest spragniony i wierzy we Mnie, niech przyjdzie do Mnie i pije. Strumienie wody żywej popłyną z jego wnętrza...".

Gorąco polecam książkę Basi i ojca Bogdana. Napisali ją z serca i długoletniego doświadczenia medytacji. Jestem przekonany, że zarówno niniejsza pozycja, jak i Duchowe Schronisko nieopodal rychwałdzkiego sanktuarium będą nieocenioną pomocą dla wszystkich poszukujących prawdy o Bogu, człowieku i świecie. Przeczytajcie książkę i odwiedźcie Rychwałd! Ksiądz Mirosław Tosza

Polecam wszystkim tę książkę, a szczególnie tym, którzy chcą zagłębić się w dobrodziejstwo medytacji. Oprócz konkretnych wskazówek podaje też różnice między medytacją, kontemplacją a ćwiczeniami relaksacyjnymi. Często słyszymy, że ludzie zachwycają się medytacjami Wschodu, tak naprawdę nie znając chrześcijańskiej. Mamy ogromne bogactwo mistrzów życia kontemplacyjnego, z doświadczeń których można korzystać. Zagonieni przez codzienne sprawy odczuwamy pustkę i zmęczenie, a jednocześnie pragnienie tego, co nieprzemijające. Warto odpocząć, czyli począć się na nowo poprzez kontemplacje w obecności Boga. Polecam tę lekturę! Siostra Anna Bałchan SMI

Informacje dodatkowe o Medytacja chrześcijańska w praktyce:

Wydawnictwo: Rafael
Data wydania: 2024-12-02
Kategoria: Duchowość, religia

Tagi: Chrześcijaństwo

Kup książkę Medytacja chrześcijańska w praktyce

Kalendarz adwentowy
Marta Jednachowska; Jolanta Kosowska