Medyczne czynności ratunkowe w praktyce ratownika medycznego. Tom 1

Zgrany zespół autorów pod kierunkiem dra Rolanda Podlewskiego w 40. rozdziałach omówił najważniejsze zagadnienia w postępowaniu przedszpitalnym.

Czytelnicy znajdą w podręczniku starannie opracowane tematy: od podstawowego schematu ABCDE, wywiadu SAMPLE, poprzez ocenę stanu pacjenta, interpretację EKG, właściwe stosowanie leków, najważniejsze czynności ratunkowe aż po znajomość różnic kulturowych wśród pacjentów i skuteczną komunikację w zespołach ratownictwa medycznego.

To skrótowy, ale istotny przekaz wiedzy przygotowany przez zgrany, doświadczony zespół praktyków. Autorzy dołożyli starań, by teksty były zwięzłe i ciekawe, a PZWL zadbał o wyjątkową szatę graficzną książki.

Publikacja jest skierowana do ratowników medycznych, lekarzy i pielęgniarek ZRM, studentów ratownictwa medycznego i zainteresowanych tematem specjalistów.

Informacje dodatkowe o Medyczne czynności ratunkowe w praktyce ratownika medycznego. Tom 1:

Wydawnictwo: PWN
Data wydania: 2025-03-25
Kategoria: Medycyna i zdrowie

Tagi: Ratownictwo medyczne Specjalizacje medyczne gałęzie medycyny Pierwsza pomoc i ratownictwo medyczne

Kup książkę Medyczne czynności ratunkowe w praktyce ratownika medycznego. Tom 1