Dobre wyniki z matematyki!

Matematyka jest wszędzie - nie tylko w szkole, lecz także w bankach, na budowach, w internecie, czy... w muzyce. Nawet jeśli jej nauka nie jest Twoim ulubionym zajęciem, ona będzie Ci towarzyszyć przez całe życie. Zacznij więc główkować z Matematyką Europejczyka i rozwijaj swoją wyobraźnię dzięki wiedzy na temat geometrii. Dowiedz się, co wspólnego mają ciągi z kryptografią, i przekonaj się, co wyniknie z mnożenia wielomianu przez wielomian. Dzięki udogodnieniom zastosowanym przez Autorów łatwo znajdziesz interesujące Cię notatki z lekcji, zestawy zadań z serii Prosto do matury oraz praktyczne i zaskakujące tematy badawcze. Książka pozwala uczniom zdobyć umiejętności wykraczających poza podstawę programową, jest też świetną pomocą podczas samodzielnej nauki.

Seria podręczników, zbiorów zadań i płyt CD Matematyka Europejczyka wydawnictwa Helion pozwala uczniom zdobywać wiedzę bez stresu, a nauczycielom ułatwia przekazywanie nowego materiału w interesujący i niebanalny sposób.

Matematyka Europejczyka - to się liczy!

Informacje dodatkowe o Matematyka Europejczyka. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Profil podstawowy i rozszerzony. Klasa 2:

Wydawnictwo: Helion
Data wydania: 2013-07-04
Kategoria: Poradniki

Kup książkę Matematyka Europejczyka. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Profil podstawowy i rozszerzony. Klasa 2

Matematyka Europejczyka. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Profil podstawowy i rozszerzony. Klasa 2 - opinie o książce

Katarzyna Nowoświat, Artur Nowoświat0
Okładka ksiązki - Matematyka Europejczyka. Poradnik metodyczny dla nauczycieli matematyki w szkołach ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy i rozszerzony. Klasa 3

Lekcje w trzeciej klasie gimnazjum to prawdziwe przygotowanie do czekającego Cię egzaminu gimnazjalisty. Jednak z zestawem edukacyjnym Matematyka Europejczyka...

Katarzyna Nowoświat, Artur Nowoświat0
Okładka ksiązki - Matematyka Europejczyka. Program nauczania matematyki w szkołach ponadgimnazjalnych

Numer dopuszczenia: 521/1/2012 Uczniowie szkoły ponadgimnazjalnej zwykle mają za sobą wiele lat niezbyt dobrych doświadczeń z nauką matematyki. W tym...